facebook

Meld je aan voor het webinar Antitrombotica

Mariska de Beijer
2 minuten
webinar volgen
Op dinsdag 11 mei om 19.30 uur organiseert de KNMT Academy het webinar Antitrombotica. Tijdens dit webinar frist MKA-chirurg Baucke van Minnen je kennis over antistolling op en legt hij uit hoe je de richtlijn Antitrombotica toepast in de praktijk. Mis het niet en meld je snel aan.

Richtlijn is hulpmiddel bij beslissing wel of niet stoppen medicatie

Als een patiënt antistollingsmiddelen gebruikt, dan kan je hem of haar meestal gewoon bij jou in de praktijk behandelen. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Want patiënten die bloedverdunners (antitrombotica) gebruiken lopen namelijk een verhoogd risico op (na)bloedingen bij bloedige ingrepen. Door tijdelijk de antistollingsmedicatie te staken neemt het (na)bloedingsrisico af, maar neemt het risico op een bloedstolsel in het bloedvat bij de patiënt toe. 

De klinische praktijkrichtlijn Antitrombotica helpt je bij het maken van de beslissing om medicatie wel of niet tijdelijk te staken en biedt aanbevelingen over het organiseren van de zorg rondom de patiënt.

In anderhalf uur bijgepraat over antistolling en toepassing richtlijn

MKA-chirurg Baucke van Minnen was betrokken bij de ontwikkeling van de richtlijn Antitrombotica. Hij vertelt je tijdens het webinar alles over wat je moet weten over deze nieuwe richtijn en wat de veranderingen zijn ten opzichte van de oude Acta-richtlijn. 
Na het volgen van dit webinar: 

  • ken je alle verschillende soorten antitrombotica en de werkingen ervan;
  • weet je wanneer je contact opneemt met de voorschrijver van de antistollingsmiddelen;
  • ken je de risico’s van het stoppen met antitrombotica;
  • weet je wanneer je een behandeling aan bijvoorbeeld de kaakchirurg overlaat.

Webinar voor tandartsen en tandartspecialisten

Het webinar Antitrombotica start donderdag 11 mei om 19.30 uur en is geschikt voor tandartsen en tandartsspecialisten. De deelnamekosten voor KNMT leden zijn € 35, niet leden betalen € 55. Aan het webinar is 1 KRT-punt toegekend.