facebook

Meld je aan voor de KNMT Visitatiedagen in januari of februari 2023

Mariska de Beijer
2 minuten
samenwerken binnen tandartspraktijk
In januari en februari 2023 doorkruisen onze visiteurs heel Nederland om zo veel mogelijk praktijkvisitaties uit te voeren. Denk je erover na om je praktijk te laten visiteren, maar ben je er nog niet aan toe gekomen om je aan te melden of een datum te prikken? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor de KNMT Visitatiedagen in 2023.

Met KNMT Visitatie voor de mondzorg kun je op een vertrouwde en veilige manier reflecteren op het zorgverleningsproces. Zo'n inspirerende intercollegiale doorlichting geeft je een goed beeld van de praktijk. Je weet wat je kunt doen om van goed, beter te maken. Je voldoet bovendien aan één van de registratie-eisen van het KRT. 

KNMT Visitatiedagen in januari en februari

De KNMT Visitatiedagen in oktober en november zaten razendsnel vol. Daarom hebben we alvast nieuwe visitatiedagen voor begin 2023 gepland. Dus staat visitatie al even op je lijstje, maar is het aanmelden of het inplannen van een datum nog niet gelukt? Kijk dan of 1 van de KNMT Visitatiedagen in je agenda past:

  • woensdag 18 januari
  • vrijdag 20 januari
  • woensdag 8 februari
  • vrijdag 10 februari

Geef aan welke visitatiedag jou schikt

Om je aan te melden voor de KNMT Visitatiedagen in januari of februari kies je in het aanmeldformulier bij stap 3 'Ik wil graag voorkeursdagen en dagdelen doorgeven'. Daarna geef je aan welke visitatiedagen het best passen in jouw agenda. Je kan hier trouwens ook andere dagen (naast de visitatiedagen) aangeven als dat beter schikt.

Direct aanmelden voor de KNMT Visitatiedagen

Op zoek naar je blinde vlekken

"De basisgedachte achter visitatie is dat je zelf de tekortkomingen zoekt en verbetert in de kwaliteit van de zorg die je levert", zegt KNMT-bestuurslid Richard Suy. "Als je met de visiteurs het visitatieproces doorloopt, ga je feitelijk op zoek naar je blinde vlekken. Een visitatie is dus nadrukkelijk niet bedoeld om je te controleren, maar om bewust bekwaam te worden én te blijven."
 

Visitatie levert je uiteindelijk tijd op
en verlaagt je werkbelasting

Investeer in jezelf

“Als je je laat visiteren, investeer je in jezelf”, gaat Suy verder. “Door er tijd voor vrij te maken, haal je kennis en kunde op. Dat zorgt ervoor dat je het de rest van het jaar, als je het al zo druk hebt en je workflow door regelzucht wordt verstoord, die workflow juist eenvoudiger en makkelijker wordt. Zo levert visitatie je uiteindelijk tijd op en verlaagt het je werkbelasting.”

Webinar KNMT Visitatie

Denk je er over na om je (praktijk) te laten visiteren? Of ben je nieuwsgierig naar hoe visitatie in zijn werk gaat en wil je daar meer over weten? Meld je dan aan voor het gratis webinar. We vertellen je dan alles over de voorbereidingen en het verloop van visitatie in de praktijk. We leggen je ook uit welke verschillende vormen van visitatie er zijn en wat visitatie jou en de praktijk oplevert.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over KNMT Visitatie