facebook

Let op: informeer patiënten vooraf over coronatoeslag

Hans Scholten
1 minuut
Coronavirus
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geeft aan veel signalen te krijgen van patiënten die vooraf niet zijn geïnformeerd door hun mondzorg-aanbieder over de toeslag meerkosten corona. Dat is wel de bedoeling. De NZa en de beroepsgroepsorganisaties in de mondzorg roepen daarom mondzorgaanbieders op patiënten hier vooraf over te informeren.

Patiënten met een aanvullende tandartsverzekering krijgen de toeslag in sommige gevallen vergoed van de zorgverzekeraar. Patiënten zonder tandartsverzekering betaling de toeslag zelf. Het is daarom belangrijk dat mondzorgverleners voorafgaand aan de afspraak de patiënt hierover informeren. 

Dat kan door dit mondeling toe te lichten bij het maken van een afspraak, of door de volgende tekst toe te voegen aan de afspraakbevestiging:

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar in sommige gevallen vergoed.

U kunt aanvullend gebruikmaken van de speciale wachtkamerdia:

Slide wachtkamerscherm: toelichting toeslag corona (jpg)

Kernpunten coronatoeslagregeling