facebook

Laat je vinden met de Tandartsengids op knmt.nl

Webredactie
2 minuten
zoeken
Zichtbaar en vindbaar voor collega-tandartsen en tandartsspecialisten via de vernieuwde online Tandartsengids. Voor bijvoorbeeld verwijzing of om collega’s in de buurt of regio op te zoeken.

Vroeger was de Tandartsengids een kloek boekwerk dat elk jaar verscheen, waarin op verschillende manieren tandartsen en tandartsspecialisten te vinden waren. Inmiddels is het van papier overgegaan naar een online versie en terug van weggeweest op https://knmt.nl/tandartsengids.

De huidige versie is in verband met de AVG alleen voor leden. Als KNMT-lid bepaal je zelf welke gegevens je wilt tonen. Bijvoorbeeld of je privégegevens of zakelijke gegevens wilt tonen. Na die keuze kun je aangeven welke gegevens exact getoond worden. Op elk moment kan een vermelding aangepast of verwijderd worden.

Via Voorkeuren in Mijn KNMT in te stellen

screenshot Mijn KNMT profiel voorkeuren

Binnen Mijn KNMT is de vermelding in te stellen onder Voorkeuren > Online vermeldingen. Vink aan 'Ik wil een vermelding in de tandartsengids'. Je ziet na het aanvinken de opties om in te stellen voor de weergave van je gegevens. Zorg dat je een foto bij de hand hebt om te uploaden bij je profiel en je online weergave. Dan zien zoekers direct al in het overzicht van zoekresultaten het gezicht bij de persoon.

Zoeken naar collegae

De zoekfunctie laat je met (een deel van) de achternaam collega-tandartsen en tandartsspecialisten vinden. Je kunt filteren op provincie of differentiatie/specialisme. Bijvoorbeeld als je een collega zoekt om te verwijzen. Als zakelijke gegevens zijn gedeeld, zie je bij welke praktijk(en) of instellingen iemand werkt en ook welke andere tandartsen aan die praktijk of organisatie verbonden zijn.

Leuk om iets over jezelf te vertellen

Nieuw is de optie om een introductie van jezelf  voor je collega’s te geven. Los van het tonen van persoonlijke gegevens of zakelijke gegevens, heb je altijd de mogelijkheid om je vermelding met een (korte) tekst te starten.

Denk bij het invullen bijvoorbeeld aan:

  • opleiding;
  • (werk)ervaring binnen de mondzorg;
  • nevenactiviteiten;
  • activiteiten binnen de KNMT;
  • activiteiten bij andere verenigingen of organisaties.

Je kunt wat basale opmaak gebruiken en afbeeldingen toevoegen of links maken naar bijvoorbeeld een vacature van de praktijk, je cv op de site of cv elders of links naar andere websites van organisaties waar je actief voor bent. Zo krijgen mensen die je vinden een completer beeld van jou als persoon.