facebook

KNMT blij met motie die kwijtraken aanvullende verzekering voorkomt

Karel Gosselink
2 minuten
schulden
De KNMT is blij dat de voltallige Tweede Kamer de motie van GroenLinks en ChristenUnie steunt die ervoor moet zorgen dat mensen met schulden niet direct hun aanvullende zorgverzekering verliezen. Dit voorkomt dat reguliere mondzorg voor hen wordt onderbroken en er schade op termijn kan ontstaan.

Kabinet onderzoekt hoe kwijtraken aanvullende verzekering te voorkomen

Zorgverzekeraars verwijderen mensen met schulden nogal eens uit de aanvullende verzekering. Zeker nu door de coronacrisis het aantal mensen met schulden bij de zorgverzekeraar toeneemt, is dit niet acceptabel. Dit vinden Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber (Christenunie) en Wim-Jan Renkema (GroenLinks), die op 20 januari een motie indienden om te voorkomen dat mensen met schulden bij een zorgverzekeraar niet direct uit de aanvullende verzekering worden gegooid. De hele Tweede Kamer steunde deze motie en wil dat het kabinet nu gaat onderzoeken hoe dit geregeld kan worden.

Vrees voor gezondheidsschade op lange termijn

De indieners van de motie vrezen toename van gezondheidsklachten als mensen die uit de aanvullende verzekering zijn gezet, niet meer naar de tandarts of fysiotherapeut kunnen. Op de lange termijn zou gezondheidsschade die zo ontstaat voor meer kosten kunnen zorgen, wat volgens Dik-Faber en Renkema voorkomen moet worden. Ze hopen dat mensen met een laag inkomen via de collectieve gemeentepolis alsnog een aanvullende verzekering kunnen krijgen.

Continuïteit van reguliere zorg belangrijk, aldus KNMT

De KNMT benadrukt het belang van continuïteit van de reguliere mondzorg. Als deze wordt onderbroken vanwege het wegvallen van de aanvullende verzekering, dan kan dit op termijn schadelijk zijn voor het gebit en de mond.

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.