facebook

Jouw ziektekosten verzekeren met korting via de KNMT

Nathalie Dielissen
4 minuten
Zieke vrouw met kruik
Ook in 2023 kunnen KNMT-leden zich tegen een gereduceerd tarief verzekeren voor ziektekosten. De collectiviteitskorting op de basisverzekering vervalt per 1 januari 2023 voor alle zorgverzekeraars. Voor aanvullende verzekeringen blijft er wél een korting bestaan.

Natura- of restitutiepolis

Aon biedt de keuze uit een natura-, restitutie- of combinatiepolis. Bij een naturapolis krijg je alleen de volledige vergoeding als je wordt behandeld door een gecontracteerde zorgverlener. Bij een restitutiepolis kun je altijd zelf je behandelaar kiezen. De zorgverzekering van VvAA, die wordt uitgevoerd door ONVZ, is een combinatie van restitutie- en naturapolis.

KNMT-leden die zich hebben verzekerd bij 1 van deze 2 verzekeraars hebben intussen een nieuw polisvoorstel ontvangen op basis van de eerder gemaakte persoonlijke keuzes.

VvAA

Als zorgverlener wil je zelf natuurlijk ook gezond blijven. Maar als jij of jouw gezinsleden toch zorg nodig hebben, is het belangrijk dat je de zorg kunt kiezen die jij wilt. Met de VvAA Zorgverzekering kun je daarop rekenen, ook in 2023. Jij bent tenslotte niet altijd (para)medicus, maar soms ook patiënt. Als lid van krijg je bovendien 12% collectiviteitskorting op de aanvullende VvAA Zorgverzekeringen in 2023.

Voordelen VvAA

De VvAA Zorgverzekering biedt uitstekende dienstverlening (door klanten gewaardeerd met een 8,3) en interessante voordelen. Zo krijg je zeer ruime vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Ook kun je een beroep doen op de Zorgconsulent voor persoonlijke hulp en advies, zoals informatie over behandelingen, wachtlijstbemiddeling en preventieadvies. Verder maakt de handige app het declareren van zorgkosten heel eenvoudig.

Compensatie eigen risico

En ook in 2023 geldt de compensatie van het eigen risico van jouw VvAA Zorgverzekering Basis als je zelf wordt getroffen door COVID-19 en hiervoor (een deel van) jouw eigen risico moet aanspreken. Deze kosten kun je bij VvAA indienen en krijg jij vergoed.

Zorgfit: nieuw in 2023

De nieuwe module Zorgfit ondersteunt jou om mentaal en fysiek fit te blijven, onder andere door extra dekking voor psychologische zorg, fysiotherapie en preventieve gezondheidszorg. Jij profiteert kosteloos van Zorgfit als jij een basisverzekering én aanvullende verzekering heeft bij VvAA. Zorgfit geldt voor verzekeringnemers, nog niet voor de meeverzekerde gezinsleden.

Bekijk hier alle wijzigingen

Aon

Bij Aon kun je kiezen uit 4 verschillende basisverzekeringen. Aon Vitaal met een natura-of restitutiepolis, ONVZ met een combinatieverzekering (natura/restitutie) en Jaaah met een voordelige natura basisverzekering van ONVZ. ONVZ en Jaaah hebben enkele extra’s, zoals 3 fysiobehandelingen, persoonlijke gezondheidscheck en extra psychologische zorg.

 • Aon Vitaal - restitutiepolis
 • Aon Vitaal - naturapolis
 • ONVZ - combinatiepolis
 • Jaaah - naturapolis

Voordelen Aon

Bij Aon krijgt je korting op de aanvullende verzekeringen:

 • Aon Vitaal bij Zilveren Kruis:
  • 10% aanvullende zorgverzekeringen
  • 15% tandartsverzekeringen
 • ONVZ:
  • 12% aanvullende verzekeringen

Extra! Een gratis aanvullende verzekering bij ONVZ, het Werkfit-pakket. Jij krijgt Werkfit gratis bij een basisverzekering en aanvullende verzekering bij ONVZ via Aon. Jij bent dan extra goed verzekerd met 3 extra fysiotherapiebehandelingen, persoonlijke gezondheidscheck van €100,- zelfhulpmodule Mirro, €500,- voor preventieprogramma’s mentale fitheid en €250,- voor de psychologische behandeling.

Polisvoorstel voor bestaande verzekerden

Indien je je hebt verzekerd bij 1 van deze 2 verzekeraars heb je intussen een nieuw polisvoorstel ontvangen op basis van de eerder gemaakte persoonlijke keuzes. 

Overstappen kan tot 1 februari 2023, opzeggen tot 31 december 2022

Wie overweegt over te stappen naar een andere zorgverzekering kan dat doen tot 1 februari 2023. Je oude verzekering moet je dan wel uiterlijk 31 december 2022 hebben opgezegd.

Meer informatie via Aon of VvAA

Wil je gebruik maken van de collectieve zorgverzekering via de KNMT? Of heb je vragen over de premies en pakketten? Neem dan contact op met Aon of VvAA.

Bekijk de kosten en voorwaarden voor zorgverzekeringen met KNMT-ledenkorting

Moeite met kiezen?

Heb je moeite met kiezen? Bekijk de 5 tips bij het kiezen voor een passende zorgverzekering.

1. Is een extra eigen risico financieel haalbaar?

Het verhogen van het eigen risico resulteert in een fors lagere premie. Dit kan interessant zijn als je weinig zorg verwacht en bij calamiteiten in staat bent het extra bedrag te betalen.

2. Bepaal of je een naturapolis of restitutiepolis wil afsluiten.

Bij een naturapolis krijg je alleen de volledige vergoeding als je wordt behandeld door een gecontracteerde zorgverlener. Deze is daardoor qua premie wat goedkoper, maar daarvoor krijg je minder zorgkeuze bij niet-spoedeisende hulp. Bij een restitutiepolis kun je altijd zelf je behandelaar kiezen. 

3. Bedenk welke aanvullende dekkingen je nodig hebt.

De basisverzekering is overal gelijk, aanvullende pakketten verschillen fors in dekking en prijs. Bekijk wat voor jou interessant is en welke kosten daaraan verbonden zijn. Let op: vooral bij uitgebreidere pakketten hanteren verzekeraars medische selectie of aanvullende voorwaarden.

4. Kijk goed naar de voorwaarden die gelden bij aanvullende pakketten.

Aanvullende voorwaarden die soms worden gesteld, zijn dat de vergoeding alleen geldt bij specifieke gevallen, zoals aangeboren afwijkingen of medisch noodzakelijk. Ook zijn er verzekeraars die voor specifieke vergoedingen een wachttijd hanteren.

5. Bekijk of het scheelt wanneer je de premie per jaar betaalt.

Alle verzekeraars met een KNMT-collectiviteitskorting geven nog eens extra korting als de premie per jaar wordt betaald. Dit scheelt 2% premie.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.