Het TIP is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar

20 februari 2019

Het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar. Patiënten die het TIP-nummer bellen, worden dan verwezen naar de patiëntenwebsite allesoverhetgebit.nl, waar ze via een contactformulier vragen kunnen stellen aan TIP.

Patiënten van KNMT-leden worden goed geïnfomeerd

Patiënten van wie de tandarts KNMT-lid is zullen vervolgens zo goed mogelijk worden geïnformeerd naar aanleiding van hun vraag op het contactformulier. De overige vragenstellers worden voor antwoorden en informatie verwezen naar zorgverzekeraars of andere beroepsorganisaties in de mondzorg.

Werkwijze TIP in de knel

TIP kiest voor de nieuwe werkwijze omdat is gebleken dat meerdere organisaties patiënten met vragen over aanvullende verzekeringen of over diensten van andere zorgverleners, verwijzen naar TIP voor het antwoord. Hierdoor komt het belangrijkste doel van TIP, namelijk het helpen van patiënten van KNMT-leden, in de knel.

Door patiënten via een contactformulier op allesoverhetgebit.nl een vraag te laten stellen, kan een onderscheid worden gemaakt tussen de patiënten van wie de tandarts wel of niet lid is van de KNMT.

Verwijs naar allesoverhetgebit.nl

Heeft u een verwijzing naar het telefoonnummer van TIP op uw website staan, wilt u deze dan wijzigen in een verwijzing naar allesoverhetgebit.nl? Maakt u gebruik van een KNMT-Praktijkwebsite dan worden de vermeldingen van TIP automatisch verwijderd. 

Total votes: 39

1 reactie op Het TIP is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar