facebook

Help mee: maak van Nederland het meest hartveilige land van Europa

Mark Zwartkruis
2 minuten
Aed-voor-iedereen-knmt
Van Nederland het meest hartveilige land van Europa maken. Dat is het doel van de initiatiefnemers van de campagne ‘AED voor Iedereen’. KNMT-leden kunnen daarom nu een AED aanschaffen met korting!

Ze willen dat doel bereiken door met behulp van een kortingsactie zo veel mogelijk bedrijven en instellingen te overtuigen om een vrij toegankelijke Automatische Externe Defibrillatoren (AED) aan te schaffen.

Groei overlevingskans na hartstilstand door burgerhulpverleners en AED's

Elke week krijgen ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Op tijd reanimeren vergroot de overlevingskans enorm. Door de jaren heen zijn deze kansen enorm verbeterd. In de jaren 90 was de overleving nog 9%, inmiddels is dit bijna 25%. Dit is mede te danken aan de groei van het aantal burgerhulpverleners én de inzet van AED’s.

Veel AED's zijn niet vrij toegankelijk

De eerste 6 minuten zijn cruciaal bij een hartstilstand. De optimale 6-minutenzone bestaat uit voldoende burgerhulpverleners én AED’s. Hoewel steeds meer bedrijven, instellingen en wijken beschikken over een AED, is een groot deel niet geregistreerd bij een oproepsysteem. Ook hangen de meeste AED’s binnen en zijn daardoor vooral beschikbaar voor eigen, intern gebruik, binnen de openingstijden van een locatie. 

Voordelig AED-aanbod voor aan de buitenmuur

‘AED voor Iedereen’ beoogt bij te dragen aan de aanwezigheid van vrij toegankelijke AED’s in elke 6-minutenzone in Nederland. Dat zijn dus AED’s die aan de buitenmuur hangen en geen slot of cijfercode hebben. Ze doet dat door bedrijven en (zorg)instellingen een compleet en voordelig AED-aanbod te doen. Omdat KNMT-partner Crisicom een van de initiatiefnemers is, krijgen KNMT-leden nog eens extra korting.

Waaruit bestaat het AED-aanbod?

  • State of the art AED; Lifepak CR2 WIFI
  • Reanimatieset
  • 24/7 monitoring van de AED via LIFELINK
  • Verwarmde buitenkast
  • Optimaal beschermd, zichtbaar en 24/7 beschikbaar

Kosten AED-totaalpakket

De originele waarde van dit pakket is 2.977,50,-  (excl. BTW). De campagneprijs bedraagt voor KNMT-leden nu slechts €2.095,- (incl. verzending, excl. BTW).

Meer weten en bestellen

Wil je meer weten? Of een AED bestellen? Ga naar de website en vermeld bij je bestelling dat je KNMT-lid bent.

Dit AED-aanbod aan de buitenmuur is een initiatief van Crisicom (KNMT-partner in BHV- en crisismanagementtrainingen) in samenwerking met onder meer zorgverzekeraar Achmea.