facebook

Gratis coaching en ondersteuning voor tandarts-ondernemers in coronatijd

Karel Gosselink
1 minuut
twijfel
Voor tandartsen die tijdens de coronacrisis behoefte hebben aan coaching of ondersteuning op het gebied van hun ondernemerschap zijn er momenteel verschillende opties, die deels gratis worden aangeboden.

Gratis ondersteuning door ondernemersklankbord

Zo biedt de Stichting Ondernemersklankbord – door een extra bijdrage het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat - gratis ondersteuning aan ondernemers. Bij de stichting kunnen (beginnend) tandarts-ondernemers terecht voor een gesprek en advies over hun ondernemerschap in coronatijd. Ondanks de ondersteuningsmaatregelen van het Rijk en de komende continuïteitsbijdrage van de zorgverzekeraars, kan er toch behoefte zijn om te sparren met een adviseur van dit ondernemersklankbord, dat werkt met de inzet van succesvolle (oud)ondernemers en managers.

Tandartsen helpen via VoorElkaar

Daarnaast kunnen tandartsen via VoorElkaar van de KNMT elkaar gratis helpen in deze crisistijd. VoorElkaar is bedoeld voor alle tandartsen die een sparringpartner willen om op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier advies te vragen, problemen te bespreken of ervaringen uit te wisselen over de praktijk- en beroepsuitoefening.

VoorElkaar is met ingang van 1 april 2021 niet meer actief.

Hulp van het Financieel Corona Loket

Voor raad en daar op financieel vlak kan een tandarts terecht bij het Financieel Corona Loket van de KNMT. Via dit loket kunnen financieel experts Richard Take en Hans Wiebes hen ook helpen om een liquiditeitenprognose te maken. Deze hulp wordt deels vergoed door de KNMT.