Gezocht: tandartsen voor opstellen mondzorg-richtlijn jeugdartsen

Hans Scholten
1 minuut
Image
poster Zeg Ahh... op Wereld Mondgezondheidsdag!
De jeugdgezondheidszorg gaat haar richtlijn Mondgezondheid actualiseren, en in lijn brengen met de KIMO-richtlijn Mondzorg voor jeugdigen. Belangrijke onderdelen van de richtlijn zijn de zelfzorg- en verwijsadviezen die jonge ouders op het consultatiebureau krijgen en de samenwerking van de jeugdgezondheidszorg met mondzorgpraktijken. Voor de werkgroep die de richtlijn gaat maken worden nog 2 tandartsen gezocht.

Om ervoor te zorgen dat de richtlijn goed gaat aansluiten bij de mondzorg zoekt de werkgroep 2 algemeen practici die werken in een algemene praktijk. Andere deelnemers in de werkgroep zijn jeugdartsen en afgevaardigden namens NVM-mondhygiënisten.

Werkgroep komt 3 keer 2,5 uur bijeen

De werkgroep die de richtlijn gaat maken komt naar verwachting 3 keer samen. Deze bijeenkomsten zijn in februari en juli (fysiek, in de buurt van Utrecht) en in oktober (online). Ze duren zo’n 2,5 uur per keer. Voor deelname aan de werkgroep zijn vacatiegelden en een reiskostenvergoeding beschikbaar. De organisatie van de richtlijn is in handen van TNO.

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten over deze rol of wil je je aanmelden? Stuur dan uiterlijk maandag 8 januari een bericht aan jeugd@knmt.nl.