Gezocht: lid Raad van Toezicht KNMT

Webredactie
2 minuten
Verschillende gekleurde pionnetjes onder een vergrootglas
Per 1 juli 2024 komt in deze Raad van Toezicht de positie van lid met een financiële en/of juridische achtergrond beschikbaar. KNMT-leden kunnen voor het eerst ook reageren op deze functie.

De ideale kandidaat voor deze positie is een bestuurlijk zwaargewicht met bij voorkeur ook bestuurservaring in de gezondheidszorg of complexe organisaties op een ander terrein. Affiniteit met de KNMT en de mondzorg is gewenst, eventueel opgedaan door beroepsmatige uitoefening van enigerlei vorm van mondzorg. Gezien de invulling van de functie is een juridische en/of financiële achtergrond een belangrijk pre.

Wat houdt de functie in?

Samen met de andere leden van de Raad van Toezicht, zal het nieuwe lid verantwoordelijk zijn voor:

  • Het integraal toezicht houden op de realisatie van verenigingsdoelstellingen, het bestuursbeleid en het door de ledenraad goedgekeurde verenigingsbeleid;
  • Toezicht houden op het bestuur en de besturing van de algemene gang van zaken in de vereniging;
  • Toezicht houden op en ondersteuning bieden bij het financiële beleid;
  • Het bestuur bijstaan met goede raad.

Klinkt dit als iets voor jou en wil je meer weten?

Bekijk de vacature voor Lid Raad van Toezicht

Positie Raad van Toezicht binnen de vereniging

Dagelijks zetten meer dan 11.000 tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten zich in om de best mogelijke mondzorg te leveren aan hun patiënten. De KNMT is de beroepsorganisatie die de belangen van deze professionals behartigt en hen helpt om een optimale mondzorg voor alle mensen in Nederland mogelijk te maken. Naast een directie en een bestuur kent de vereniging een Raad van Toezicht die tot taak heeft toezicht te houden op het bestuur, de besturing van en de algemene gang van zaken in de vereniging en de met de vereniging verbonden organisatie.