facebook

Gezocht: KNMT Hoofdvisiteurs

Mariska de Beijer
2 minuten
zoekende vrouw
Het aantal (praktijk)visitaties via de KNMT neemt flink toe. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe hoofdvisiteurs. Kan jij op een positieve en stimulerende manier een gesprek aangaan met een collega over diens (persoonlijke) ontwikkeling en professioneel handelen als zorgverlener? Dan is deze functie wellicht iets voor jou.

Geen belerend vingertje

Als hoofdvisiteur bezoek je tandartspraktijken en voer je gesprekken met collega’s. Het uitgangspunt van visitatie is dat een tandarts zelf in staat is om te reflecteren op de stand van zaken en dat hij of zij tijdens het gesprek zelf tot zinvolle en nuttige ontwikkelopties komt. Bij visitatie is er dus geen sprake van een belerend vingertje.

Bewust maken van kwaliteiten en verbeterpunten

Je helpt de tandarts bewust worden van diens eigen kwaliteiten en verbeterpunten en geeft daarbij tips en adviezen. Bijvoorbeeld over hoe je keuzes kunt maken in het zorgverlenersproces met behulp van richtlijnen of wat je wel en niet vastlegt in het patiëntendossier. Zowel het in samenspraak ontdekken van blinde vlekken als het verbreden van inzicht om zaken te verbeteren zijn resultaten van de intercollegiale visitatie. 
 

Het mooie van visiteren is dat je kunt zien hoe divers de mogelijkheden zijn om ons vak te beoefenen.

Dave de Stigter - KNMT Hoofdvisiteur

Verantwoordelijk voor het verloop van de visitatie

Als hoofdvisiteur ben je verantwoordelijk voor het verloop van de visitatie en begeleid je de te visiteren praktijk of de individuele tandarts van het begin tot het eind van het visitatieproces. Na de visitatie koppel je de bevindingen terug en stel je het visitatieverslag voor de praktijk op. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers en de KNMT.

Praktiserend algemeen practicus met goede communicatieve eigenschappen

Om de taken van hoofdvisiteur goed te kunnen uitvoeren, voldoe je in ieder geval aan de volgende voorwaarden:

  • Ongeclausuleerd BIG-geregistreerd en lid van de KNMT
  • Praktiserend algemeen practicus (minimaal 5 jaar werkzaam)
  • Affiniteit met en kennis van kwaliteitsbevordering en kwaliteitsprincipes
  • Goede communicatieve eigenschappen
  • Objectief en accuraat
  • Reflectief en ontwikkelgerichte instelling 

Bekijk de volledige vacaturetekst

Trainingsdagen voor nieuwe hoofdvisiteurs

Voordat je zelf aan de slag gaat als hoofdvisiteur, volg je eerst een 2-daagse training in Utrecht en ga je 2 keer samen met een ervaren hoofdvisiteur op visitatie. Zo weet je precies hoe het visitatieproces verloopt en wat er van jou als hoofdvisiteur wordt verwacht. De trainingsdagen zijn op:

  • vrijdag 11 november van 09.30 tot 16.00 uur
  • dinsdag 29 november van 16.00 tot 21.00 uur

Over visitatie

Met KNMT (praktijk)visitatie voor de mondzorg kunnen tandartsen op een vertrouwde en veilige manier reflecteren op het zorgverleningsproces. Een inspirerende intercollegiale doorlichting geeft tandartsen een goed beeld van hun praktijk en het individuele zorgverleningsproces. Daarnaast weten zij wat ze kunnen doen om van goed, beter te maken. De resultaten van de KNMT (praktijk)visitatie zijn strikt vertrouwelijk en alleen beschikbaar voor de gevisiteerden.

Lees meer over KNMT Visitatie

We waarderen het enorm als je dit bericht deelt in je persoonlijke netwerk of op social media. 

KNMT Praktijkvisitatie

Advertentie

-advertentie-

Nieuwsgierig naar de waarde van jouw praktijk?

Nieuwsgierig naar de waarde van jouw praktijk?

Sta je op het punt om jouw praktijk te verkopen? Of ben je nieuwsgierig wat jouw groeiende praktijk inmiddels waard is?

Wij helpen jou graag met een indicatieve waardebepaling. Dankzij onze jarenlange ervaring in de tandheelkunde, zijn wij als TopMondzorg in staat om op basis van een aantal vragen een indicatieve waarde te bepalen.

-advertentie-

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen