Gezocht: Groningse student Tandheelkunde voor de ledenraad van de KNMT

Laura van Gool
2 minuten
Image
Studentlid-ledenraad
De KNMT zoekt een enthousiaste student Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen om de belangen van studenten Tandheelkunde te vertegenwoordigen in de ledenraad. Ben jij een bachelorstudent (minstens derdejaars) of masterstudent en wil je graag meepraten over de toekomst van de mondzorg? Dan is dit jouw kans!

Wat houdt de functie in?

Als studentlid behartig je via de beroepsvereniging voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen de belangen van alle studenten Tandheelkunde in Nederland. Je neemt 4 keer per jaar deel aan de ledenraad. Daarin bepaal je samen met 23 andere leden mede de koers van de KNMT. Ook haal je input op bij medestudenten en leg je verantwoording af aan studentleden van de KNMT. Zo geef je mede vorm aan de mondzorg en het beroep van tandarts.

Praktische informatie over de functie:

  • Termijn: 1 jaar
  • Tijdsinvestering: 40 uur per jaar, inclusief 4 bijeenkomsten (in of rond Utrecht of online)
  • Vergoeding: voor het bijwonen van de bijeenkomsten ontvang je een vaste vergoeding

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een nieuwsgierige en ambitieuze student Tandheelkunde (minimaal derdejaars, bij voorkeur in de masterfase) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Je houdt van samenwerken, denkt graag mee over de toekomst van de mondzorg en hebt een flinke dosis ambitie. Belangrijk is dat je tijdens je zitting in de ledenraad geen bestuursfunctie bekleedt binnen de facultaire studentenvereniging. 

Elke faculteit levert eens in de 3 jaar een studentlid voor de ledenraad. Dit jaar is het de beurt aan Groningen. De ledenraad wordt in 2024 nog vertegenwoordigd door Matheus Basta namens ACTA en in 2023 was dat Ayça Siner namens de Radboud Universiteit.

Aanmelden

Zie jij jezelf in deze rol? Meld je dan via de faculteitsvereniging Archigenes. Stuur vóór maandag 21 oktober een e-mail met als onderwerp ‘Kandidaatstelling ledenraad KNMT’ en vertel waarom jij de geschikte kandidaat bent.

Meld je aan als kandidaat

Het selectieproces

  • Aanmelding sluit op maandag 21 oktober 
  • Het bestuur van Archigenes draagt één of meerdere kandidaten voor.
  • Bij meerdere kandidaten volgt er een stemming onder de studentleden van de KNMT.
  • De winnaar wordt uiterlijk maandag 25 november bekendgemaakt.
  • Het gekozen studentlid treedt op 1 januari 2025 in functie.

Meer informatie over deze verkiezing: www.knmt.nl/ledenraad