facebook

Gezocht: casuïstiek verrekening continuïteitsbijdrage

Hans Scholten
2 minuten
Vergrootglas
Graag komt de Mondzorgalliantie in contact met praktijkhouders die door de tussentijdse verrekening van de continuïteitsbijdrage in liquiditeitsproblemen komen. Deze casuïstiek is belangrijk om dit vraagstuk verder op te kunnen pakken met Zorgverzekeraars Nederland.

Recent informeerde de Mondzorgalliantie je over de samenhang tussen de NOW en continuïteitsbijdrage (CB). De alliantie is in gesprek met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) over de definitieve eindafrekening van de CB. Hierbij spelen twee zaken:

  1. De eindafrekening van de CB in combinatie met de einddatum van de NOW;
  2. De tussentijdse terugvordering van CB door individuele zorgverzekeraars.

Hieronder gaan we op beide zaken kort in.

Eindafrekening NOW

Voor de eindafrekening van de NOW geldt een door de overheid vastgestelde datum van 23 maart 2021. Inmiddels is duidelijk dat de zorgverzekeraars deze datum voor de eindafrekening van de CB niet zullen halen. ZN geeft aan dat de definitieve afrekening van de CB pas in de tweede helft van 2021 zal plaatsvinden. Wij verwachten hierdoor administratieve problemen. Samen met ZN en de rijksoverheid zoeken we naar een oplossing. We houden je hiervan op de hoogte.

Tussentijdse verrekening CB

Bij de eindafrekening van de CB wordt gekeken naar het totaal van alle verzekeraars samen waardoor er genivelleerd wordt. Inmiddels vordert een aantal zorgverzekeraars tussentijds op individueel niveau te veel ontvangen CB terug. Eventueel te veel verrekende CB wordt bij de nivellering gecorrigeerd. Naar onze mening is dat omslachtig en dus zijn we ook hierover in gesprek met ZN.

Graag komen wij in contact met praktijkhouders die door deze tussentijdse verrekening in liquiditeitsproblemen komen. Deze casuïstiek is belangrijk om dit vraagstuk met ZN verder op te kunnen pakken. Meld eventuele problemen bij team Ledenservice (per mail of tel. 030 - 6076 380). Uiteraard gaan we discreet om met je melding.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.