facebook

Getest op COVID-19? Geef het anoniem door via Meldpunt Mondzorg Corona

Hans Scholten
2 minuten
Testen op Covid19
Werk je in de mondzorg en ben je getest op het coronavirus COVID-19? Geef dat dan door aan het Meldpunt Mondzorg Corona. Met dit meldpunt willen de Commissie Leidraad Mondzorg Corona en de Mondzorgalliantie van KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT de besmettingen met COVID-19 binnen de mondzorg anoniem monitoren.

Via het meldpunt houden ze in de gaten wat de impact is van het virus op de mondzorg. Met deze informatie beoogt de alliantie bij te dragen aan het nemen van optimale (beschermings)maatregelen in de Leidraad Mondzorg Corona. Samen veilig werken, dat is het doel. 

Waar geef je een testuitslag door?

Je kunt een testuitslag doorgeven via www.meldpuntmondzorgcorona.nl.

Hoe geef je een testuitslag door?

Je geeft online aan getest te zijn op het coronavirus. Je beantwoordt vervolgens enkele vragen over jouw werkomstandigheden. Er worden géén identificeerbare persoonlijke gegevens uitgevraagd; het meldpunt is volledig anoniem.

Wie kan er een testuitslag doorgeven?

Iedereen die in de mondzorg werkt. Maar je mag alleen een melding voor jezelf doen. Het is wettelijk niet toegestaan een melding te maken namens iemand anders.

Voor welke medewerkers is het meldpunt bedoeld?

Voor iedereen die in de mondzorg werkzaam is, zorgverlener of niet. Ook het type contract of werkrelatie maakt niet uit: flex, vast of zzp. Ook maakt het niet uit in welke situatie je werkt: bijvoorbeeld een praktijk, universiteit of instelling.

Wat gebeurt er met de meldingen?

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona en de Mondzorgalliantie analyseren de binnengekomen meldingen en hopen hieruit lessen te kunnen trekken uit om ervoor te zorgen dat de mondzorg zo veilig mogelijk kan worden verleend.

Mag de praktijkmanager of de praktijkhouder meldingen namens de hele praktijk doorgeven?

Nee, het is volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet toegestaan een melding namens iemand anders te doen. De Commissie Leidraad Mondzorg Corona en de Mondzorgalliantie vragen praktijkhouders en praktijkmanagers hun collega’s en medewerkers te wijzen op het meldpunt en hen te vragen zo nodig zelf een melding te doen.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Heb je nog vragen over het Meldpunt Mondzorg Corona, neem dan contact op met team Ledenservice.

Getest op het coronavirus? Geef het door:

Meldpunt Mondzorg Corona

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.