facebook

Donderdag 24 maart: Webinar Richtlijn jeugd, preventie en behandeling

Mariska de Beijer
2 minuten
Image
jongen met grote tandenborstel
Op donderdag 24 maart organiseert de KNMT Academy het webinar Richtlijn jeugd: preventie en behandeling. Tijdens dit webinar leer je hoe je de richtlijn toepast in de praktijk en krijg je praktische tips over hoe je mondzorg bij kinderen organiseert.

De KIMO-richtlijn Mondzorg voor jeugdigen, module preventie en behandeling (2020) staat boordevol aanbevelingen voor mondzorgverleners. Bijvoorbeeld over hoe je mondzorg bij kinderen organiseert, hoe je cariës bij hen voorkomt en welke keuzes je kan maken als een behandeling toch nodig is.

Uitleg over basis richtlijn, implementatie en organisatie

Misschien heb je de richtlijn al (grotendeels) geïmplementeerd en loop je tegen praktische zaken aan. Of  heb je de implementatie door tijdgebrek even voor je uitgeschoven en kan je wel een paar tips bij gebruiken om de implementatie zo efficiënt en effectief mogelijk aan te pakken. Wat jouw situatie ook is: dit webinar inspireert je en helpt je (weer) op weg.

Sprekers Lina Jasulaityte (tandarts-pedodontoloog), Marit Verschuuren-Kuijer (mondhygiënist) en Hans Prakken (tandarts) vertellen je tijdens het webinar alles over:

  • de basis en het doel van de richtlijn;
  • hoe je de richtlijn stapsgewijs in de praktijk implementeert;
  • de verschillende behandelstrategieën en –technieken die je kan toepassen (op basis van casuïstiek);
  • hoe je mondzorg bij kinderen bij jou in de praktijk en daarbuiten kan organiseren. 

Voor iedereen die zich bezighoudt met mondzorg bij kinderen

Het webinar Richtlijn jeugd: preventie en behandeling start donderdag 24 maart om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Het is toegankelijk voor tandartsen, mondhygiënisten, (preventie)assistenten en iedereen die zich bezighoudt met mondzorg bij kinderen. De deelnamekosten voor KNMT- en NVM-leden zijn € 35, niet leden betalen € 55. IQual-deelnemers volgen het webinar gratis. Aan het webinar is 1,5 KRT/KRM-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden webinar


Het webinar is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NVM-mondhygiënisten, NVvK, GGDGHOR en Ivoren Kruis. De KNMT werkt met deze organisaties samen in de Ronde Tafel Mondzorg Jeugd van het Zorginstituut Nederland (ZiN). Het doel van deze Ronde Tafel is de mondgezondheid van de jeugd te verbeteren.

Meer informatie over de richtlijn Mondzorg voor jeugdigen

Advertorial

Align Benelux Summit 2022 op 8 juli in Huis ter Duin

Align Summit Benelux 2022

Dit evenement is een geweldige kans om te luisteren naar toonaangevende sprekers zoals Kenji Ojima en Raman Aulakh, met hosts Rick Nieman en Michiel Vos. Begin of verbeter tijdens deze summit uw vaardigheden met het Invisalign systeem. Ook interesse?