facebook

Dit is het noodpakket financiële corona-maatregelen

Mariska de Beijer
2 minuten
spaarvarken hulp
Dinsdagavond 17 maart maakten de ministers Wiebes (EZK), Hoekstra (financiën) en Koolmees (SZW) de contouren van het noodpakket aan economische maatregelen voor werkgevers en zzp’ers die zijn getroffen door het coronavirus bekend. Wat houden de maatregelen in? En wat doen banken en verzekeraars?

Het noodpakket aan economische maatregelen wordt op dit moment door het kabinet verder uitgewerkt. De KNMT zal deze economische maatregelen daarna analyseren voor haar leden. Tot die tijd kan de KNMT ledenservice je nog niet (volledig) informeren over de regelingen. Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • De regeling werktijdverkorting wordt vervangen door de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), die ook geldt bij vrijwillige sluiting zoals in de mondzorg gebeurd is;
  • Ondernemers die die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen zijn gekomen kunnen uitstel van betaling van belastingen krijgen;
  • Zwaar getroffen ondernemers kunnen bij een Noodloket een tegemoetkoming van €4.000,- aanvragen;
  • De regeling omtrent WW-premiedifferentiatie bij overwerk wordt aangepast;
  • Ondernemers kunnen makkelijker en sneller krediet krijgen door verruiming van de ‘Borgstelling MKB’-regeling;
  • De Garantie Ondernemersfinanciering (GO)-regeling wordt verruimd;
  • Het kabinet financiert Qcredits (verstrekker van microkredieten);
  • Zzp’ers komen eerder in aanmerking voor een tijdelijke inkomensvoorziening via de ‘Verruiming Besluit bijstandverlening zelfstandigen’.

De KNMT biedt op de vervolgpagina's ook informatie over wat banken en verzekeraars doen om hun klanten te helpen.

Onderstaande uitgebreide informatie wordt steeds geactualiseerd:

Naar de uitgebreide toelichting maatregelen voor zzp’ers (voor leden)

Naar de uitgebreide toelichting maatregelen voor praktijkhouders (voor leden)

Informatie voor tandartsen in loondienst

Tandartsen in loondienst die werken bij een praktijk die een beroep doet op de 'Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud' (NOW) behouden recht op hun volledige loon. Ook worden ww-rechten niet aangetast, wat in de eerder geldende regeling omtrent werktijdverkorting wel het geval was. In tegenstelling tot de 'oude' regeling moet wie in loondienst werkt wel 100% beschikbaar zijn voor werk. De regeling geldt ook voor oproepkrachten, uitzendkrachten en mensen op 0-urencontracten.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.