facebook

Dental Expo 2022: 5 redenen om weer massaal de beursvloer te bezoeken

Mark Zwartkruis
3 minuten
Dental Expo 2022
Over iets minder dan een maand is het eindelijk zover: op 27, 28 en 29 oktober vindt de Dental Expo 2022 plaats in de RAI Amsterdam. Deze bijzondere 10e editie van de vakbeurs heeft, wegens voor iedereen bekende omstandigheden, lang op zich laten wachten. Des te meer reden voor de organisatie om flink uit te pakken, zodat professionals uit elk denkbaar onderdeel van de mondzorg weer met goede zin en in groten getale de beurs zullen bezoeken.

Toch kan het met enkele tussenjaren en een overvloed aan online ontmoetingen achter de rug, wellicht wat onwennig aanvoelen om weer op klassiek beursbezoek te gaan. Daarom bieden we je graag een opfrisser van wat de Dental Expo zoal te bieden heeft en welke dingen een fysieke verzameling van vakgenoten teweeg kan brengen.

5 redenen op een rij

1. Eindelijk elkaar weer ontmoeten

Na enkele jaren van afwezigheid (wegens COVID-19), is de grootste mondzorgbeurs van Nederland eindelijk weer terug en dan ook nog eens een jubileumeditie. Een uitgelezen kans om collega’s en kennissen vanuit het hele land weer eens de hand te schudden en bij te praten over je vakgebied. Of je nou netwerkt tijdens de gezellige borrel of samen rondslentert langs verschillende stands, het is goed om elkaar weer te ontmoeten.

2. Stampvol stands

Een beurs is natuurlijk niet compleet zonder de eerder benoemde stands en wat dat betreft kunnen bezoekers hun hart ophalen deze editie. Met 190 exposanten staat er een compleet aanbod klaar aan producten, materialen en diensten om te bekijken en proberen. Van apparatuur voor tandtechniek en praktijkmaterialen, tot IT software en recruitment hulp. De beursvloer is meer dan een alternatief voor online inkopen doen. Het is een gelegenheid om zaken ter plekke te ervaren en je te laten inspireren in de breedste zin van het woord. 

3. Informatie opzuigen bij het kenniscentrum

Gedurende de 3 dagen van de Dental Expo 2022 zijn er ook weer 2 theaters ingericht als kenniscentrum en Dental Expo Academy. Hier word je voorzien van informatie over de laatste ontwikkelingen uit de dentale branche door middel van seminars en rondetafelsessies. Sprekers van verschillende partijen, waaronder de KNMT, het ONT en de NVM-mondhygiënisten, praten je bij over een veelvoud aan relevante onderwerpen. Een concreet sprekersschema zal in de komende periode bekendgemaakt worden.

4. Zet collega’s in het zonnetje

Evenals beurzen en bijeenkomsten hebben ook prijsuitreikingen en awardceremonies de afgelopen jaren gedwongen in een versoberde variant plaatsgevonden. Daarom is het ook mooi dat er nu weer een podium beschikbaar is om enkele vakgenoten eens goed in het zonnetje te zetten. Zo zullen op vrijdag de 28ste 2 prijsuitreikingen plaatsvinden tijdens de Dental Expo; die van Tandartspraktijk van het jaar 2022 en die van KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award 2022. Laten we dan ook proberen zoveel mogelijk handen op elkaar te krijgen om het harde werk van deze collega’s passend te belonen.

5. Thuis rustig teruglezen

De beursvloer zou de beursvloer niet zijn als je handen niet regelmatig worden volgepropt met tasjes, flyers en ander promotiemateriaal dat in de kofferbak mee huiswaarts keert. Nuttige informatie om na een lange dag eens rustig in de duiken met de lichtelijke beurs gelopen voeten omhoog. Opdat deze gewoonte op een duurzame manier bewaard kon blijven voor de Dental Expo 2022, werkt de beurs dit jaar met een smart badge. Hiermee kun je de stands scannen die voor jou relevant zijn, zodat je na afloop alle relevante informatie netjes en papierloos ontvangt in je mailbox.

Kom je ook?

Genoeg redenen om een eind oktober een bezoek te brengen aan de RAI in Amsterdam. Kom je ook? Kijk dan op de website van de Dental Expo voor meer informatie of klik op onderstaande button en bestel direct tickets. Deze zijn gratis voor leden van de KNMT die via onderstaande link bestellen.

Bestel tickets