Deadline aanvragen subsidie praktijkleren nadert

Laura van Gool
1 minuut
assistent
Praktijkhouders die in het schooljaar 2023/2024 tandartsassistenten in opleiding (BBL) in dienst hadden, kunnen tot 16 september 2024 subsidie aanvragen via de Subsidieregeling praktijkleren. Deze regeling is bedoeld om het aantrekkelijker te maken voor praktijkhouders om tandartsassistenten in opleiding aan te nemen.

Subsidieaanvraag indienen vóór 16 september 2024

Heb je als praktijkhouder het afgelopen studiejaar een tandartsassistent in dienst gehad die een BBL-opleiding volgde? Dan kun je tot dinsdag 16 september 2024 om 17.00 uur subsidie aanvragen bij RVO.

Financiële stimulans

De Subsidieregeling praktijkleren biedt een financiële stimulans voor praktijkhouders die leer- en werkplekken beschikbaar stellen en is een tegemoetkoming in de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een student. De subsidieregeling staat los van het Stagefonds Zorg. Deze kunnen ook worden gecombineerd. De deadline voor het doen van een beroep op het Stagefonds Zorg is 1 oktober 2024 (ook voor het schooljaar 2023/2024).

Een praktijkhouder die een tandartsassistent in opleiding aanneemt, kan maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijkplaats per jaar ontvangen. Een van de voorwaarden is dat de tandartsassistent een erkende mbo-opleiding volgt in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). BBL is een combinatie van werken (minimaal 60%) en leren, waarbij de leerling in dienst is van het bedrijf en tegelijkertijd een opleiding volgt.

Er bestaan nog andere fondsen en regelingen die het aantrekkelijk maken om een tandartsassistent in opleiding aan te nemen. 

Aandachtspunten bij het aannemen van BBL-studenten
Overzicht subsidies voor werkgevers van mbo-studenten