facebook

Corona – dat is er ook nog

Hans Scholten
2 minuten
Behandeling bij de tandarts
Je hoort vast ook in jouw omgeving weer steeds vaker van mensen dat ze corona hebben. Dat strookt met de landelijke cijfers, want het aantal coronagevallen zit momenteel weer behoorlijk in de lift. De ledenservice van de KNMT merkt het ook aan het aantal vragen. Een goed moment om weer even stil te staan bij de nu geldende regels in de mondzorg.

Status Leidraad Mondzorg Corona

Ook in ‘corona-arme’ tijden blijft de Leidraad Mondzorg Corona geldig. Datzelfde geldt voor het stroomschema Inzetbaarheid, waaruit je kunt afleiden wanneer je of je collega of medewerkers wel en niet naar het werk kunnen komen. Telkens als het nodig is, worden ze geactualiseerd. De laatste aanpassing dateert van eind april. Je vindt de documenten altijd op www.knmt.nl/leidraad.

Status testen

Ben je mondzorgverlener en heb je een negatieve zelftest maar wel klachten die passen bij corona? Dan adviseert de rijksoverheid je om een PCR-test te doen bij de GGD. Dit omdat je zorg kunt verlenen aan mensen met een kwetsbare gezondheid. Je hoeft niet naar de GGD als je een negatieve zelftest hebt en ook geen klachten. Laat de thuistest zien dat je positief bent, ga dan in isolatie.

Status vaccineren

Om ernstige ziekte als gevolg van corona tegen te gaan, wordt er ook nog gevaccineerd. Wie bijvoorbeeld nog geen 1e booster heeft gehad, kan daarvoor nog steeds bij de GGD terecht. Wie 60 jaar of ouder is, of tot bepaalde kwetsbare groepen behoort (zoals mensen met een afweerstoornis), kan zelfs een 2e booster krijgen. Je kunt de extra prik 3 maanden na je laatste vaccinatie of coronabesmetting laten zetten.

Naar www.knmt.nl/leidraad