facebook

Compensatie kosten eHerkenning Belastingdienst opnieuw aan te vragen

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
belastingdienst
Ondernemers kunnen ook dit jaar weer de vergoeding aanvragen voor het gebruik van eHerkenning om in te loggen bij de Belastingdienst. Het gaat om een bedrag van 24,20 euro (inclusief BTW) per jaar, dat aangevraagd kan worden via de ‘Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst’.

Regeling voor Belastingdienst eH3-inlogmiddel

Organisaties die voor eHerkenning het ‘Belastingdienst eH3-inlogmiddel’ gebruiken voor het doen van hun belastingaangiften kunnen gebruikmaken van de compensatieregeling.

Wat houdt de compensatieregeling in?

De regeling compenseert 1 eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar. De compensatie is op jaarbasis. Een ondernemer kan – met terugwerkende kracht - tweemaal gebruik maken van de regeling:

1. van 30 november 2020 tot en met 31 augustus 2021 (1e jaar)

2. van 1 september 2021 tot en met 31 juli 2022 (2e jaar). 

De vergoeding moet worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de vergoeding van 24,20 euro rechtstreeks uitkeert aan de ondernemer die kosten heeft gemaakt voor de aanschaf van het Belastingdienst eH3-inlogmiddel.

Niet iedereen maakt aanspraak

Ondernemers die een intermediair hebben gemachtigd voor hun contact met de belastingdienst, hebben geen recht op de compensatie.

Ook geldt de regeling niet voor eenmanszaken en zzp’ers. Zij kunnen aangifte doen met hun DigiD.

Meer informatie

RVO.nl: Informatie en aanvragen compensatie eHerkenning

belastingen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen