facebook

Check jouw kiesgroep van de ledenraad

Franc van der Vlugt
2 minuten
Image
Ledenraad-stem-kandidaat
Leden hebben tot 1 februari 9.00 uur de tijd om zo nodig hun kiesgroep aan te passen. Voor de kandidaatstelling en de verkiezingen van de vertegenwoordigers van de ledenraad, zit ieder lid van de KNMT in een kiesgroep. Op 15 januari is de mailing 'Check je kiesgroep van de ledenraad' naar alle leden van de KNMT verzonden.

De uit 27 tandartsen en tandartsspecialisten bestaande ledenraad vormt het hart van de Algemene Vergadering (AV), het hoogste inspraakorgaan van de vereniging. 4 keer per jaar komen leden, de ledenraad en het bestuur bijeen om de koers van de KNMT te bespreken. De AV besluit over de begroting, de jaarrekening en de jaar- en beleidsplannen.

Kiesgroep controleren en eventueel aanpassen

Graag vragen wij je te controleren of je in de correcte kiesgroep van de ledenraad bent ingedeeld. Daarmee zorg je ervoor dat je jouw stem correct kunt uitbrengen voor verkiezingen van de ledenraad én je je desgewenst in de juiste kiesgroep als kandidaat verkiesbaar kunt stellen.

Voor 3 jaar vast

De kiesgroep die je nu doorgeeft staat vast tot 1 januari 2027. Tot die tijd is het niet mogelijk om te veranderen van kiesgroep. Leden krijgen eens in de 3 jaar de mogelijkheid om een wijziging van werksetting door te geven, die vervolgens 3 jaar vaststaat, ook al verandert tussentijds de werksetting.

Wijzig je kiesgroep

Heb je de op 15 januari 2024 verzonden mailing niet ontvangen of gelezen en ben je ingedeeld in een kiesgroep maar past jouw beroepsuitoefening beter bij een andere kiesgroep?

Wijzig jouw kiesgroep

Let op: de kiesgroepindeling heeft alléén betrekking op de verkiezingen voor de ledenraad. Er wijzigt verder niets in de van jou bij de KNMT bekende zakelijke gegevens.

Je kunt tot uiterlijk 1 februari 2024 09.00 uur jouw keuze kenbaar maken.