facebook

CED roept Europese Commissie op tandartsen te steunen na coronacrisis

Karel Gosselink
1 minuut
Europa
Voorzitter Marco Landi van de Council of European Dentists (CED) roept de Europese Commissie op om de gevolgen op lange termijn voor Europese tandartsen door de coronacrisis, te helpen verzachten. Dit moet voorkomen dat de toegang tot de mondzorg gevaar gaat lopen.

Financiële ondersteuning op termijn

Naast dat CED-voorzitter Landi ook nationale overheden oproept tandartsen nu te ondersteunen met financiële noodmaatregelen, wil hij ook dat tandartsen op Europees niveau toegang krijgen tot fondsen om hen financieel te ondersteunen op termijn.

Internationale samenwerking belangrijk

Volgens Landi heeft de coronacrisis duidelijk gemaakt dat internationale samenwerking op het gebied van publieke gezondheidszorg belangrijk is en dat de Europese Unie daarin een belangrijke rol speelt.

CED steunt leden met internationale informatie

Momenteel probeert de CED haar leden -  de nationale beroepsorganisaties van tandartsen waaronder de KNMT – te steunen bij de strijd tegen het coronavirus, onder meer door de maatregelen die de verschillende EU-landen nemen op het gebied van de mondzorg met elkaar te delen. Daarnaast voorziet ze haar leden van algemene richtlijnen die momenteel beschikbaar worden gesteld door de World Health Organisation (WHO) en door het Europees Centre voor Disease Control (ECDC).

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.