facebook

CED roept Europese Commissie op tandartsen te steunen na coronacrisis

Karel Gosselink
1 minuut
Europa
Voorzitter Marco Landi van de Council of European Dentists (CED) roept de Europese Commissie op om de gevolgen op lange termijn voor Europese tandartsen door de coronacrisis, te helpen verzachten. Dit moet voorkomen dat de toegang tot de mondzorg gevaar gaat lopen.

Financiële ondersteuning op termijn

Naast dat CED-voorzitter Landi ook nationale overheden oproept tandartsen nu te ondersteunen met financiële noodmaatregelen, wil hij ook dat tandartsen op Europees niveau toegang krijgen tot fondsen om hen financieel te ondersteunen op termijn.

Internationale samenwerking belangrijk

Volgens Landi heeft de coronacrisis duidelijk gemaakt dat internationale samenwerking op het gebied van publieke gezondheidszorg belangrijk is en dat de Europese Unie daarin een belangrijke rol speelt.

CED steunt leden met internationale informatie

Momenteel probeert de CED haar leden -  de nationale beroepsorganisaties van tandartsen waaronder de KNMT – te steunen bij de strijd tegen het coronavirus, onder meer door de maatregelen die de verschillende EU-landen nemen op het gebied van de mondzorg met elkaar te delen. Daarnaast voorziet ze haar leden van algemene richtlijnen die momenteel beschikbaar worden gesteld door de World Health Organisation (WHO) en door het Europees Centre voor Disease Control (ECDC).