facebook

Brief van UWV gehad over definitieve NOW-aanvraag?

Hans Scholten
1 minuut
spoedzorg corona
Heb je een brief gehad van het UWV over de definitieve vaststelling van de NOW 1.0? Maar heb je nog geen uitsluitsel over de continuïteitsbijdrage? Neem dan telefonisch contact op met het UWV.

Het UWV heeft in het kader van de definitieve afrekening van de NOW 1.0-regeling brieven gestuurd aan tandarts-praktijkhouders die zowel NOW 1.0 als de continuïteitsbijdrage hebben aangevraagd. In veel gevallen kon het UWV de definitieve tegemoetkoming NOW 1.0 nog niet berekenen, aangezien daarvoor vereist is dat de continuïteitsbijdrage van verzekeraars definitief is vastgesteld. 

In de brief verzoekt het UWV tandarts-praktijkhouders de definitieve berekening van de tegemoetkoming NOW 1.0 binnen acht weken (opnieuw) aan te vragen. Dit geldt ook voor tandarts-praktijkhouders die de definitieve berekening van de NOW al eerder hebben aangevraagd en ontvangen. 

Heb je een accountants- of derdenverklaring nodig en red je het niet om de definitieve afrekening binnen de gestelde termijn aan te vragen? In dat geval kun je extra tijd vragen via de website van het UWV

De KNMT heeft bij het UWV navraag gedaan naar de procedure als de continuïteitsbijdrage nog niet definitief is vastgesteld, nadat we signalen van leden gekregen hebben dat nog niet in alle gevallen al gebeurd is. Is dit op jou van toepassing? Bel dan met het UWV via tel. 088- 898 20 04. 

Meer op UWV.nl: NOW en continuïteitsbijdrage