Bijgepraat op de Dag van de Buitenslands Gediplomeerde Tandarts

13 mei 2019
Dag van de Buitenslands Gediplomeerde Tandarts

Zo’n 65 buiten Nederland geboren en opgeleide tandartsen kwamen zaterdag 11 mei in Nieuwegein bijeen. Op de Dag van de Buitenslands Gediplomeerde Tandarts zijn ze bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de mondzorg.

Nadat KNMT-bestuurder Henk Donker de dag had geopend waren er onder andere presentaties over op handen zijnde verplichte bij- en nascholing en een workshop crisismanagement in de mondzorgpraktijk. Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren de bekostiging en financiering van de mondzorg, de nieuwe leergang 'Thuis in de Nederlandse mondzorg', omgaan met klachten en actuele ontwikkelingen in het gezondheidsrecht.

Daarnaast kregen de aanwezigen een talk over het bijhouden van een goed patiëntendossier – dat laatste mede op basis van een binnenkort te presenteren herziene richtlijn.

Tot slot werden de aanwezigen bijgepraat over nieuwe regelgeving die het werken als zzp’er in de mondzorg wel eens onder druk zou kunnen zetten en belangenbehartiging voor goede mondzorg.

Kom ook naar één van de speciale evenementen voor leden, zoals op vrijdag 23 november de ZZP-dag of zaterdag 14 december Praktijk Anno Nu (voor praktijkhouders en hun team). Een overzicht van alle KNMT-evenementen en -cursussen vindt u in de agenda.

0 reacties op Bijgepraat op de Dag van de Buitenslands Gediplomeerde Tandarts