facebook

Aansluiting factoring alsnog mogelijk na aanvraag CB

Hans Scholten
2 minuten
vrouw brievenbus post
Niet-gecontracteerde tandartsen kunnen zich ook na het aanvragen van een continuïteitsbijdrage nog aansluiten bij een servicebureau. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) meldt dit op haar website. Dit kan wenselijk zijn omdat praktijken die een beroep doen op de continuïteitsbijdrage-regeling facturen voor verzekerde zorg rechtstreeks en digitaal bij de zorgverzekeraar in moeten dienen. Een rekening rechtstreeks aan de patiënt sturen of direct laten betalen mag niet, ook niet voor behandelingen tijdens spoeddiensten.

Wie dat toe nu toe wel deed, maar nu liever gebruik maakt van de diensten van een factoringbedrijf kan dat onder voorwaarden na het aanvragen van de continuïteitsbijdrage alsnog doen. 

Vooraf overstap melden

Zo moet je voorafgaand aan de overstap bij de zorgverzekeraars deze overstap melden. Dit doe je door de machtiging van het servicebureau toe te sturen waaruit blijkt dat er overeenstemming is tussen de klant (de mondzorgpraktijk) en het servicebureau. 

Apart toestemming voor vordering vragen

Wil je naast de administratieve verwerking van facturen voor patiënten ook de gehele vordering ervan overdragen aan een factoringbureau, moet je daarvoor ook vóóraf toestemming krijgen van de zorgverzekeraars. Deze vraag je aan door de machtiging op te sturen (onder vermelding van ‘overdracht vordering').

Toestemming vragen bij elke zorgverzekeraar

Vooralsnog moet je de toestemming bij elke zorgverzekeraar van wie je continuïteitsbijdrage krijgt apart aanvragen.

Overige artikelen betaalovereenkomst blijven van kracht

Verder geldt dat alle overige artikelen in de betaalovereenkomst onverkort van kracht blijven. Vanaf het moment dat de zorgverzekeraar het rekeningnummer heeft verwerkt (meestal na afhandeling van de eerste declaratie via het servicebureau), zal ook de continuïteitsbijdrage worden overgemaakt via het servicebureau. 

Wie al werkte met een servicebureau hoeft niets te doen

Wie al vóór 1 maart werkte met een servicebureau, hoeft in het kader van de continuïteitsbijdrage deze toestemmingen niet te vragen.

Factoringbedrijf is geen partij in CB

Factoringbedrijven zijn overigens geen partij in de continuïteitsbijdrage-regeling. Zij horen niet van de zorgverzekeraar of een praktijk de continuïteitsbijdrage heeft aangevraagd, noch of deze al dan niet is toegekend. Wel wordt de continuïteitsbijdrage gestort op de rekening van het servicebureau.

Declareren en factureren onder de continuïteitsbijdrage-regeling

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.