facebook

Aan de slag met beeldbellen? 10 tips en een webinar om je te helpen

Karel Gosselink
2 minuten
videobellen
De afgelopen maanden is ook de mondzorg aan de slag gegaan met beeldbellen. Een webinar – hier terug te zien - en deze tien tips kunnen je helpen om beeldbellen in je praktijk op te starten.

Webinar beeldbellen terugkijken

Beeldbellen biedt de mogelijkheid om contact te hebben met een patiënt zonder fysieke aanwezigheid. Ook sommige mondzorgverleners voerden via een videoverbinding consulten uit met hun patiënten. Pharmeon  - die ook de KNMT Praktijkwebsites voor mondzorgpraktijken aanbiedt – heeft een webinar gegeven over hoe je beeldbellen in de mondzorg aanpakt. In dit webinar vertelden een tandarts en mondhygiënist over hun ervaringen:

Bekijk het webinar beeldbellen in de mondzorg

Tien tips die je helpen met videobellen in je praktijk aan de slag te gaan

  1. Gebruik veilige software voor beeldbellen. LHV, InEen en de NHG hebben een overzicht gemaakt waarin beeldbelapplicaties op verschillende criteria worden vergeleken
  2. Maak bij voorkeur gebruik van een vaste internetverbinding.
  3. Informeer de patiënt over de werkwijze bij het online contact en over wat te doen als de verbinding wordt verbroken.
  4. Goede voorbereiding: zorg voor voldoende licht, zet de camera op ooghoogte en zorg voor een goede achtergrond en een rustige omgeving. Test of de beeldverbinding en het geluid in orde zijn.
  5. Verifieer altijd de identiteit van de patiënt en identificeer jezelf als zorgverlener door bijvoorbeeld het BIG-registratienummer op de website te vermelden.
  6. Houd voldoende relevante patiëntgegevens bij de hand.
  7. Voor het online voorschrijven van medicatie gelden aanvullende voorwaarden die volgen uit de KNMG-richtlijn ‘Omgaan met medische gegevens’ (pdf).
  8. Geef duidelijk aan dat een advies is gebaseerd op wat tijdens het beeldcontact zichtbaar was en op de informatie en gegevens die de patiënt heeft verschaft.
  9. Durf de patiënt te coachen tijdens het consult. Stel je niet te passief op.
  10. Leg een en ander vast in het patiëntendossier.

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.