facebook

Student tandheelkunde bij de KNMT

Daarom word je studentlid van de KNMT


1. Bijblijven in je vakgebied

Je ontvangt ons verenigingsmagazine NT/Dentz - online, in de app en/of op de mat, je kunt je abonneren op onze e-mailnieuwsbrieven en we houden je graag op de hoogte via onze socialmediakanalen.

2. Je belangen behartigd

We komen op voor de belangen van studenten Tandheelkunde. Zo spannen we ons bijvoorbeeld in voor goeie stageperiodes: "Binnen vijf jaar iedere masterstudent tandheelkunde op stage in praktijk"

3. Gratis ongevallenverzekering

Speciaal voor studentleden van de KNMT biedt Aon de Aon Ongevallenverzekering.

  • Je hoeft voor deze verzekering geen premie te betalen: je bent automatisch verzekerd zolang je studentlid bent bij de KNMT!
  • Geen studentlid meer? Dan stopt de verzekering ook weer vanzelf.
  • Deze verzekering keert uit als je door een ongeval onverhoopt blijvend invalide raakt of overlijdt. De dekking geldt gedurende 24 uur, dus zowel tijdens je studie en stage als tijdens privétijd.
  • De verzekerde bedragen zijn € 15.000,- bij overlijden door een ongeval en tot € 25.000,- voor blijvende invaliditeit door een ongeval, afhankelijk van de aard van het blijvende letsel. Voor meer informatie over de Aon ongevallenverzekering: tel. 088 8108174 of ondernemingen.team4@aon.nl.

Aon biedt studentleden van de KNMT niet alleen een gratis ongevallenverzekering gedurende hun studie maar ook gratis deelname aan het programma Gezond Starten. Dit programma geeft je een goede voorbereiding voor als je van start gaat met jouw carrière als tandarts.

4. Voordelige verzekeringen

We bieden je korting op verzekeringen, bijvoorbeeld via de collectieve KNMT-ziektekostenverzekeringen. Speciaal voor studentleden van de KNMT biedt verzekeringsadviseur Aon daarnaast een aantrekkelijk geprijsd verzekeringspakket afgestemd op studenten tandheelkunde. Hierin is opgenomen dekking voor aansprakelijkheid en inboedel, naar wens uit te breiden met een doorlopende reisverzekering.

5. Hulp bij je bijbaan of stage

Je kunt een (bij)baan of stage vinden in de KNMT Vacaturebank door in vacatures te zoeken of door je cv te plaatsen. En als je werk gevonden hebt, helpen we je op onze website met tips en adviezen over je arbeidscontract. Heb je vragen dan kun je terecht bij de Ledenservice. Over bijvoorbeeld de beroepsuitoefening, de praktijkvoering, tarifering, verzekeringen, administratieve zaken, de wet BIG en andere wet- en regelgeving. Ook vragen over omgaan met conflictsituaties of klachten kun je hier kwijt. Ledenservice is bereikbaar via Whatsapp (tel. 030 - 60 76 203), via telefoon (tel. 030 - 60 76 380) of per e-mail.

6. Bijdrage buitenlandstage

Ga je voor je studie op stage naar het buitenland? Dan steunt de KNMT je graag met een stagebijdrage van 150 euro

7. Actief op jouw faculteit

De KNMT steunt en werkt samen met de tandheelkundige faculteitsverenigingen Favervuta, TFV Nijmegen en Archigenes. Ook zijn wij betrokken bij activiteiten zoals de introductiedagen voor eerstejaars, de Dental Management Game en Het Praktijkforum (in Nijmegen). En we geven regelmatig colleges.

8. Speciale evenementen

Regelmatig organiseren we een KNMT Studentencongres, het grootste evenement voor studenten tandheelkunde. En je kunt meedoen aan de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award, de jaarlijkse prijs voor de beste bachelorscriptie.