facebook

Ziektekostenverzekering

KNMT-leden kunnen rekenen op een mooie korting op de zorgverzekering, zelfs tot 12% op de aanvullende verzekering. En daarbij heb je ruime keuze in aanbieders, zodat je die verzekering kunt kiezen die bij jou past. Aon heeft naast het aanbod bij ONVZ ook het label Jaaah, de voordelige naturaverzekering van ONVZ, opgenomen in het aanbod voor KNMT-leden.

Korting op je zorgverzekering 2023

 

Korting basis

Premie basis

Korting aanvullend

Korting aanv.

 tandartsverzekering

Aon Vitaal -restitutie  0% €152,75 10% 15%
Aon Vitaal - natura  0% €138,95 10% 15%

ONVZ via Aon

0%

€142,50

12% 12%

Jaaah via Aon

0% €130,90    
VVAA 0%

€142,50

12% 12%
  • Extra aanbod voor 2023: de voordelige naturaverzekering van ONVZ, Jaaah, via Aon.
  • Op 1 januari 2023 gaat de uitvoering van de zorgverzekering van Aon eigen merk over naar Zilveren Kruis.  
  • De zorgverzekering van VvAA, die wordt uitgevoerd door ONVZ, is een restitutiepolis. Ook via Aon kun je kiezen voor een restitutiepolis van ONVZ.
  • In 2023 krijg je geen korting meer op de basisverzekering; dit is het wettelijk zo geregeld.
  • ​Alle genoemde premies zijn per maand. De premie is op basis van €385,- wettelijk eigen risico. Kies je meer eigen risico dan wordt de premie lager.
  • Let op: voor sommige aanvullende verzekeringen kan sprake zijn van medische acceptatie. Vraag ernaar bij je adviseur.
  • Als je per jaar betaalt, krijg je bij zowel Aon als ONVZ/Aon en ONVZ/VvAA 2% extra korting op zowel de basisverzekering als aanvullende verzekeringen.
  • Als je per halfjaar betaalt, krijg je bij ONVZ/VvAA 1% extra korting op zowel de basisverzekering als aanvullende verzekeringen. Betalen per kwartaal levert 0,5% korting op.
  • Kies je bij de VvAA zorgverzekering voor de basis- én aanvullende verzekering, dan ontvang je er als hoofdverzekerde de aanvullende verzekering Zorgfit er gratis bij.

Zorgverzekering via Aon

Meer informatie over het aanbod van Aon voor KNMT-leden.

Meer informatie of advies?  Aon is bereikbaar  van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 18:00 uur via tel. 088 810 81 18. 

Zorgverzekering via VvAA

Meer informatie over het aanbod van VvAA voor KNMT-leden.

Meer informatie of advies? De VVAA is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via tel. 030 639 64 00.

4 tips bij het kiezen voor een passende zorgverzekering

1. Is een extra eigen risico financieel haalbaar?

Het verhogen van het eigen risico resulteert in een fors lagere premie. Dit kan interessant zijn als je weinig zorg verwacht en bij calamiteiten in staat bent het extra bedrag te betalen.

2. Bepaal of je een naturapolis of restitutiepolis wil afsluiten

Bij een naturapolis krijg je alleen de volledige vergoeding als je wordt behandeld door een gecontracteerde zorgverlener. Deze is daardoor qua premie wat goedkoper, daarvoor krijg je wat minder zorgkeuze bij niet-spoedeisende hulp. Bij een restitutiepolis kun je altijd zelf je behandelaar kiezen. 

3. Bedenk welke aanvullende dekkingen je nodig hebt

De basisverzekering is overal gelijk, aanvullende pakketten verschillen fors in dekking en prijs. Bekijk wat voor jou interessant is en welke kosten daaraan verbonden zijn. Let op: vooral bij uitgebreidere pakketten hanteren verzekeraars medische selectie of aanvullende voorwaarden.

4. Kijk goed naar de voorwaarden die gelden bij aanvullende pakketten

Aanvullende voorwaarden die soms gesteld worden, zijn dat de vergoeding alleen geldt bij specifieke gevallen, zoals aangeboren afwijkingen of medisch noodzakelijk. Ook zijn er verzekeraars die voor specifieke vergoedingen een wachttijd hanteren.

5. Bekijk of het scheelt wanneer je de premie per jaar betaalt

Alle verzekeraars met een KNMT-collectiviteitskorting geven nog eens extra korting als de premie per jaar betaald wordt. Dit scheelt 2% premie.