Ledenvoordeel bij partners

Als KNMT-lid profiteer je van aantrekkelijke aanbiedingen, kortingen en ledenvoordelen bij onze partners. We zetten alles hieronder voor je op een rij.

Korting op veel verzekeringen

Als KNMT-lid kun je gebruik maken van een aantal collectieve verzekeringscontracten met scherpe premies en extra dienstverlening. Je kunt kiezen uit diverse aanbieders. Dat kan je als KNMT-lid wel tot € 1.000,- per jaar voordeel opleveren!

Naar ledenvoordeel op verzekeringen

Voordeel rond fittere medewerkers en een lager ziekteverzuim

Bewegen is dé succesfactor van een gezond bedrijf. Het maakt mensen mentaal en fysiek gezonder. En draagt bij aan productievere medewerkers, meer plezier op de werkvloer én minder ziekteverzuim. A.s.r. Vitality brengt jouw mondzorgteam in beweging door gezond gedrag te belonen. En dat werkt! Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het beloningssysteem werknemers helpt om bewegen wél vol te houden. Dat levert jou als werkgever vitalere werknemers, hogere arbeidsproductiviteit, en een lager ziekteverzuim op.

Doe mee met a.s.r. Vitality

Bij a.s.r. Vitality helpen we mensen om dagelijks gezonde keuzes te maken. Dus beweegt het mondzorgteam voldoende? Dan staat er bij a.s.r. Vitality een waardevolle beloning klaar: wekelijks, maandelijks én jaarlijks. A.s.r. Vitality beloont jou als praktijkhouder en daarnaast je medewerkers individueel. Doen je medewerkers actief mee, dan sparen zij snel voor zelf te kiezen wisselende cadeaus zoals een cadeaukaart van Zalando, Intersport, Huis & Tuin of Bol.com. Of sparen ze voor een goed doel. En als praktijkhouder kun je jaarlijks tot 8% cashback terug verdienen op je KNMT MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Tijd voor actie dus! En daar kan je als werkgever op een leuke manier voor zorgen.

 • a.s.r. Vitality kost €3,50 per medewerker per maand (in dienst)
 • a.s.r. Vitality beloont jou als praktijkhouder met tot 8% cashback terug op je KNMT MKB Verzuim-ontzorgverzekeringen en daarnaast je medewerkers individueel 
 • a.s.r. Vitality lidmaatschap sluit je o.a. af in combinatie met de KNMT MKB Verzuim-ontzorgverzekering.   
 • Je kunt ook meedoen als je binnen 1 jaar een collectieve inkomensverzekering van a.s.r. afsluit.

Meer informatie en gebruik maken van deze voordelen kan via a.s.r. Vitality. 

Naar ledenvoordeel a.s.r. Vitality

Korting op veilig e-mailen

Met Enovation ZorgMail communiceer je veilig, efficiënt en eenvoudig met ketenpartners, zorgprofessionals, bedrijfsgezondheidsdiensten, gemeenten en personen. Inmiddels zijn er ruim 4.000 mondzorgorganisaties klant. Of het nu gaat om een verwijzing naar de kaakchirurg, het sturen van een behandelplan naar de orthodontist of informatie over een tandtechnische ingreep. Daarnaast kun je met ZorgMail ook op een veilige manier dossieroverdrachten naar bijvoorbeeld andere praktijken doen en veilig mailen met patiënten. ZorgMail kent integraties met verschillende softwaresystemen, waaronder Exquise (Next Generation), Simplex, Novadent, Oase en Evolution. De kosten voor een abonnement op ZorgMail zijn afhankelijk van het aantal (mondzorg)professionals in jouw praktijk. KNMT-leden die zich aanmelden als nieuwe klant krijgen 99 euro korting op de eenmalige aansluitkosten en betalen € 127,50 i.p.v. € 226,50. Tijdens het aanmeldproces vul je de kortingscode 99-KNMT2024 in. Deze code is geldig tot 31 december 2024.

Naar ledenvoordeel ZorgMail

Korting op een informatiescherm in de wachtkamer

Snel en makkelijk een narrowcasting uitzending samenstellen voor patiënten die zitten te wachten in jouw praktijk? Met Controlscreen biedt Webova een eenvoudig platform voor het tonen van allerlei nuttige informatie via het televisiescherm in in de wachtkamer(s). Denk dan aan zaken als weer, verkeer en nieuws. Maar ook informatie vanuit jouw praktijk en mondzorgteam en over veelvoorkomende behandelingen. Je bent zelf helemaal vrij in het samenstellen van de uitzending en er wordt geen reclame vertoond. Daarbij heb de keuze uit standaard slides en video’s, indien gewenst in jouw eigen huisstijl. En video's en info van Allesoverhetgebit.nl.

Met Controlscreen krijg je standaard onder andere: een krachtige mediaplayer met 4K-ondersteuning, mogelijkheid om eigen teksten toe te voegen, weer, verkeer en nieuws, maandelijkse updates en video's. Daarbij word je helemaal ontzorgd. Als KNMT-lid krijg je een unieke korting op de eenmalige opstartkosten (€ 350,- in laats van € 495,-) en korting op de maandlicentie (€ 40,- per maand + 2 maanden gratis in plaats van € 49,- per maand).

Naar ledenvoordeel Controlscreen

Makkelijker en beter met je patiënten in uw praktijk communiceren? Als KNMT-lid krijg je voor een informatiescherm in de praktijk, korting bij Zorgscherm. Er zijn diverse mogelijkheden. Video's en info van Allesoverhetgebit.nl, Wachttijden, praktijkinformatie, weer, verkeer. Alles in jouw huisstijl, mét of zonder scherminstallatie, maandelijks opzegbaar. Vanaf € 22,- per maand en een set- up voor € 195,- (excl btw).

Als KNMT-lid krijg je daarbij € 65,- korting op de set-up, de eerste 3 maanden gratis, en als optie een half jaar gratis rechtenvrije achtergrondmuziek. Meer informatie en gebruik maken van deze voordelen kan via het bedrijf Zorgscherm.

Naar ledenvoordeel Zorgscherm

Facilitaire zaken efficiënter geregeld

Je bent al druk met je mooie beroep als tandarts, maar moet ook tijd en aandacht besteden aan facilitaire randzaken. Dat is niet ideaal, noch efficiënt. Daarom is Voorpraktijken in het leven geroepen. Zo kun jij je concentreren op het werk dat je graag wilt uitvoeren, terwijl wij zelfstandig verbeterkansen inventariseren voor facilitaire zaken in jouw praktijk. Vanwege de no-cure-no-pay besparingsgarantie, pakt het in alle gevallen positief uit voor je praktijk. Alle contracten worden geoptimaliseerd, de praktijk heeft er voortaan geen werk meer aan omdat Voorpraktijken alles in de gaten houdt én onder aan de streep wordt er bespaard. Bijna 700 praktijken gingen je al voor en bespaarden zo’n 20-40%.

We werken met een maandelijkse deelnamebijdrage (per staffel) die afhankelijk is van de mogelijke/te realiseren besparingen. Jouw praktijk zal altijd meer besparen dan de deelnamebijdrage. Oftewel: alle contracten worden geoptimaliseerd, de praktijk heeft er voortaan geen werk meer aan omdat Voorpraktijken alles in de gaten houdt én onder aan de streep wordt er bespaard. KNMT-leden krijgen altijd 5% korting op de maandelijkse deelnamebijdrage bij Voorpraktijken. Daarnaast is er een tijdelijk extra ledenvoordeel: Onder de praktijken die in 2022 het inventarisatiebezoek laten uitvoeren, verloten we na iedere 10 praktijken 5 x een Unica Building Insight | Air. Geïnteresseerd? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Naar ledenvoordeel VoorPraktijken

Met korting tijdschriften, boeken, dagbladen en luisterboeken op een smartphone-app in de praktijk

Geen losse papieren tijdschriften meer in de wachtkamer?! Wait biedt een nieuwe app waarmee je patienten via hun eigen smartphone - in jouw prakrijk - gratis toegang krijgen tot ruim 150 geweldige tijdschriften, boeken, dagbladen, streamingdiensten en luisterboeken. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Makkelijk en voor elk wat wils. Met Wait kun je het wachten van uw patiënten positief beïnvloeden, wat bijdraagt aan meer ontspanning voorafgaand aan de controle of behandeling en een hogere patiënttevredenheid.

Speciaal voor KNMT-leden heeft WAIT een mooi aanbod samengesteld: je kunt na je aanmelding 60 dagen gratis gebruik maken van Wait; het betreft een geheel vrijblijvende en gratis periode, zonder automatische verlenging. Sluit je als KNMT-lid een licentie af, dan bespaar je de eenmalige opstartkosten van € 99,- (normaal € 140,-); de maandlicentie voor Wait bedraagt € 19,99. KNMT-leden ontvangen daarover nog eens 10% korting en betalen maandelijks € 17,99. Meld bij het aanmelden je KNMT-lidnummer om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding. 

Naar ledenvoordeel Wait

Korting en gratis verzending: matten voor in de praktijk

Maak bij Logomatz je eigen deurmat met tekst, je eigen logo of afbeelding. Als schoonloopmat voor in de praktijk, thuis of waar je maar wenst. Mooi en handig voor de branding van je merk (de tandartspraktijk) en bijvoorbeeld voor de aanduiding van een ruimte of route. De kwalitatief goede matten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in elke gewenste maat. Ze zijn leverbaar in 52 verschillende kleuren, dus altijd in lijn met jouw huisstijl. Als KNMT-lid krijg je bij Logomatz 10% korting + gratis verzending. Vermeld bij je bestelling de kortingscode [KNMT].

Naar ledenvoordeel Logomatz

Poetsplaat voor in de wachtkamer of behandelkamer 

Speciaal voor in de wachtkamer of behandelkamer van de tandartspraktijk, orthodontist of kaakchirurg, tekende René Leisink een kleurrijke PoetsPlaat. Op deze mooi vormgegeven tekening zie je de ideale wereld, waarin alle mensen het belangrijkste advies van de tandarts en mondhygiënist keurig opvolgen: 'poets je tanden'. Van de kok in het restaurant tot het standbeeld op het plein en van de agenten op straat tot de goudvis in de kom: iedereen is zijn tanden aan het poetsen. Elke keer dat je kijkt, ontdek je weer grappige nieuwe details. Er zijn verschillende materialen waarop de PoetsPlaat geleverd kan worden. KNMT leden kunnen deze bestellen met 5% korting en gratis verzending. Vul daarvoor bij je bestelling de kortingscode 'Ledenvoordeel' in. 

Naar ledenvoordeel PoetsPlaat

Extra korting op het tandartspakket voor young professionals

Hoe zorg je ervoor als beginnend tandarts dat je fiscale, juridische en financiële zaken op orde zijn én blijven? Dat doe je met het tandartsenpakket voor jonge professionals. Daarin zit alles wat je nodig hebt. Je kunt bij de VvAA kiezen uit 3 pakketten: Basis, Plus en Optimaal. Voor elk pakket betaal je een vast bedrag per jaar inclusief aantrekkelijke pakketkorting. Ben je lid van KNMT, dan ontvang je 10% extra korting op de premie van de beroeps­aansprakelijk­heids- en beroeps­rechts­bijstand­verzekering.

Naar ledenvoordeel bij VvAA

Voordelig jaarstukken en belastingaangifte voor starters

Als je start als tandarts komt er veel op je af. Ook op het gebied van administratie en belastingen. Het inkomen is voor starters vaak een onzekere factor. En ook is het dan niet altijd bekend welke uitgaven fiscaal aftrekbaar zijn en wat essentieel is om ondernemersaftrek te kunnen genieten. Door te gaan werken als zelfstandig ondernemer (zzp'er), kunnen starters hun beroepsinkomsten op een fiscaal zeer aantrekkelijke manier aangeven. 

Kantoor Van Mil Belastingadviseurs verleent (advies)diensten op fiscaal en administratief terrein. Zij bieden KNMT-leden hun volledige dienstverlening aan voor maximaal € 600 per jaar (exclusief omzetbelasting), voor de periode dat er als waarnemer wordt gewerkt.

Naar ledenvoordeel bij Kantoor Van Mil

Korting op de website voor je praktijk

KNMT Praktijkwebsite

Een complete en gebruiksvriendelijke zorgwebsite die voldoet aan alle eisen van de KNMT? Gemakkelijk en veilig je zorg online regelen? De KNMT Praktijkwebsite is ontwikkeld door Uw Zorg Online in samenwerking met de KNMT.

Met deze service creëer je in een handomdraai een professionele complete praktijkwebsite met betrouwbare content en online services. 

Het Standaardpakket kost  € 31,50 per maand ex. BTW (inclusief 20% korting voor KNMT-leden), KNMT-leden die maximaal 2 jaar geleden zijn afgestudeerd krijgen de website het eerste halfjaar gratis.

Naar ledenvoordeel Uw Zorg Online praktijkwebsite

Controlsite

Een goede website kan tegenwoordig niet meer ontbreken. Om (potentiele) patiënten te laten zien wie je bent en wat je doet, is het belangrijk dat jouw website de juiste uitstraling heeft, inhoudelijk toegevoegde waarde biedt en daarnaast handig is in gebruik.

Met 'Controlsite' biedt Webova een professionele praktijkwebsite die altijd past bij de identiteit van uw praktijk. Mooi, makkelijk, veilig en compleet. Goed vindbaar en leesbaar op smartphone en tablet. Daarbij word je totaal ontzorgd.

Speciaal voor KNMT-leden heeft Webova een uniek aanbod gemaakt: je krijgt korting op de eenmalige opstartkosten (€ 995,- in plaats van € 1500,-) en korting op de maandlicentie (€ 29,- per maand + 2 maanden gratis, in plaats van € 39,- per maand).

Naar ledenvoordeel praktijkwebsite van Controlsite

Korting op bhv-training

De KNMT heeft samen met Crisicom een aantal bedrijfshulpverlenings-trainingen samengesteld die speciaal zijn toegesneden op de tandheelkundige praktijk: een basiscursus BHVeen nascholingscursus BHV en calamiteitenworkshops. Deze worden altijd gegeven door ervaren trainers met een medische of brandweerachtergrond. Als KNMT-lid krijg je korting op de:

 • Basis BHV in de tandartsenpraktijk, inclusief e-learningmodule € 329,- > KNMT-leden betalen € 272,- inclusief lesmaterialen, e-learninglicentie, locatiekosten (zaal, koffie/thee en lunch) etc., exclusief BTW
 • Nascholing BHV in de tandartsenpraktijk € 219,- > KNMT-leden betalen € 186,- inclusief lesmaterialen, e-learninglicentie, locatiekosten (zaal, koffie/thee en lunch) etc., exclusief BTW

Naar ledenvoordeel Criscom/bhv-trainingen 

Voordelig tijdschriftenpakket voor de wachtkamer

De Leestafel

De Leestafel biedt je de mogelijkheid om je wachtkamer voordelig te kunnen voorzien van toptijdschriften. Ontvang het eerste jaar elke maand voor slechts € 22,95 per maand (i.p.v. € 29,95) een Leestafel tandartsenpakket met minimaal 15 nieuwe tijdschriften van de voorlaatste editie. Daarnaast ontvangt u het eerste jaar een kinder- of roddelsupplement t.w.v. € 6,50 per maand. De tijdschriften worden via PostNL geleverd en zijn direct eigendom. Op deze manier biedt u uw bezoekers een zeer gevarieerd aanbod tijdschriften.

Gratis een leespakket aanvragen voor in de wachtkamer? Dat kan. Probeer nu éénmalig en geheel vrijblijvend het Leestafelpakket. Dit aanbod is uitsluitend geldig voor leden van de KNMT.

Naar ledenvoordeel De Leestafel

ISS-online

Ook interessante, mooie en nieuwe tijdschriften in de praktijk? Stel dan je eigen Wachtkamerabonnement samen bij ISS-online. Maak een selectie uit de aangeboden titels. De gekozen bladen worden, elkaar afwisselend, wekelijks bezorgd. Volgens een vast schema valt iedere week één van de geselecteerde bladen in de brievenbus. Alle bladen zijn altijd vers van de pers. Wijzigingen zijn kosteloos en onbeperkt. Een simpel telefoontje of mailtje is genoeg. KNMT-leden besparen gemiddeld 65% op de kioskprijs. Dit aanbod is uitsluitend geldig voor leden van de KNMT.

Naar ledenvoordeel ISS

Gratis implementatie systeem inkoop verbruiksmaterialen

Met het DentScan-systeem van DentCO kun je eenvoudig prijzen vergelijken bij verschillende dental depots, je voorraad beheren en bestellingen plaatsen. Sluit je je aan bij DentCO dan is de implementatie van het DentScan-systeem gratis (normaal tarief € 399,-). DentScan implementeren duurt een dagdeel. Hieronder valt het downloaden, printen en plakken van de barcodes, het installeren van de DentScan Scanmodule én een korte training aan het personeel over de werking van DentScan. Meld je aan via DentCO o.v.v. een verzoek tot aanmelden waarbij je je KNMT-lidmaatschapsnummer vermeldt.

Naar ledenvoordeel DentCO

Een AED daar redt u levens mee

Hoewel steeds meer bedrijven, instellingen en wijken beschikken over een AED, is een groot deel niet bekend / geregistreerd bij een oproepsysteem. Ook hangen de meeste AED’s binnen en zijn daardoor vooral beschikbaar voor eigen, intern gebruik, binnen de openingstijden van een locatie. Direct handelend kunnen optreden door omstanders, met inzet van een AED, is dus noodzakelijk om (meer) levens te redden.

Door het promoten van de landelijke campagne “Een AED, daar red je levens mee” pogen Crisicom en de KNMT de overlevingskansen te vergroten en schade als gevolg van hartfalen te voorkomen of tot een minimum te beperken. Ook is het de ambitie om met deze campagne het meest hartveilige land van Europa te worden.

Daarom biedt Crisicom ism AED Solutions een uniek totaalaanbod aan tegen een zeer scherp tarief voor KNMT leden die de actiecode KNMT2022 gebruiken (zolang de voorraad strekt):

 • State of the art AED; Lifepak CR2 WIFI
 • Reanimatie set
 • 24/7 monitoring van de AED via LIFELINK
 • Verwarmde buitenkast
 • Optimaal beschermd, zichtbaar en 24/7 beschikbaar

Originele waarde van dit aanbod: €2.977,50,- (excl. BTW), nu via 'Een AED, daar red je levens mee': € 2.095,- (incl. verzending, excl. BTW)

Meer informatie of bestellen? Ga naar de website

Voordelen via Aon voor studenten en starters

Aon is onafhankelijk risico-adviseur met kennis van de branche van tandartsen. De adviseurs van Aon brengen je persoonlijke situatie en arbeidsrisico’s helder in kaart. Via Aon profiteer je van de volgende voordelen:

Gratis meedoen aan Gezond Starten

Komt je afstudeerdatum dichterbij? Ben je van plan na je studie zelfstandig aan de slag te gaan of sluit je je aan bij een bestaande praktijk? Je hebt waarschijnlijk veel vragen over zaken die je nog moet regelen. Gezond Starten van Aon helpt je hierbij. Wat zijn jouw risico’s als tandarts en wat zijn de mogelijkheden om je te verzekeren? Dit programma geeft je een goede voorbereiding voor als je van start gaat met jouw carrière als tandarts.

Vrijblijvend adviesgesprek

Ga je binnenkort als zelfstandig tandarts aan de slag? Als zelfstandige is het belangrijk om rekening te houden met diverse risico’s, zoals het risico op arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Aon adviseert je om je ongeveer 5 maanden voordat je klaar bent met de opleiding te laten informeren over de mogelijkheden. Dit kan nu gemakkelijk en snel met een vrijblijvend, digitaal adviesgesprek.

Gratis Aon ongevallenverzekering

Speciaal voor studentleden van de KNMT biedt Aon de Aon Ongevallenverzekering. Je hoeft voor deze verzekering geen premie te betalen: je bent automatisch verzekerd zolang je studentlid bent bij de KNMT! Geen studentlid meer? Dan stopt de verzekering ook weer vanzelf. Deze verzekering keert uit als je door een ongeval onverhoopt blijvend invalide raakt of overlijdt. De dekking geldt gedurende 24 uur, dus zowel tijdens je studie en stage als tijdens privétijd. De verzekerde bedragen zijn € 15.000,- bij overlijden door een ongeval en tot € 25.000,- voor blijvende invaliditeit door een ongeval, afhankelijk van de aard van het blijvende letsel. Voor meer informatie over de Aon ongevallenverzekering: tel. 088 8108174 of ondernemingen.team4@aon.nl.

1 jaar gratis review-account bij enquête Patiëntenvertellen

Patiëntenvertellen is de KRT-erkende patiëntenenquête van de KNMT. De enquête is onderdeel van Klantenvertellen, de marktleider op het gebied van reviews. Met Patiëntenvertellen verzamel je eenvoudig ervaringen van je patiënten. Deze kun je inzetten voor je online reputatie én om waar nodig de kwaliteit van je zorgverlening te verbeteren. Klantenvertellen biedt de enquête in eigen beheer aan en werkt voor een soepele uitvoering samen met enkele grote softwareleveranciers.

Voor KNMT-leden heeft Klantenvertellen een aantrekkelijk aanbod. Heb je na de uitvoering van de patiëntenenquête een certificaat ontvangen, dan kun je een jaar lang gratis gebruik maken van een review-account, ter waarde van € 600. Hiermee kun je met een enquête ‘op maat’ waardevolle feedback blijven verzamelen voor je praktijk. Je profiteert bovendien van de expertise en ondersteuning die je als tandarts mag verwachten bij het managen van je online reputatie.

Bekijk het ledenvoordeel

Korting op de Milieubarometer om milieuwinst te meten

Om na te gaan of duurzaamheidsmaatregelen in je praktijk inderdaad milieuwinst hebben opgeleverd, kun je gebruik maken van de Milieubarometer. KNMT-leden die in 2024 willen starten met deze barometer, kunnen met een korting van 30 procent instappen. In plaats van € 249,- betalen ze € 170,- (excl. btw) voor het eerste jaar. Daarna kost het gebruik van de barometer € 88,- euro (excl. btw) per vestiging per jaar.

Meld je aan voor de Milieubarometer 

Kosteloos met de vermogenscoach van EVI je eigen pensioenplan maken

Als tandarts ben je zelf verantwoordelijk voor jouw pensioenopbouw. Doe je niets, dan ontvang je maximaal € 18.031 aan AOW (tarieven 2023). Regel jouw pensioenopbouw daarom met EVI Pensioen en bouw fiscaal voordelig pensioenvermogen op. De premie is namelijk volledig aftrekbaar van het box 1 inkomen en de opbouw is vrijgesteld van vermogensbelasting. Met de pensioenwet die in 2023 is ingegaan, ontstaat er meer ruimte om fiscaal voordelig in te leggen voor je pensioen. Zo kun je jaarlijks maximaal € 72.550 (tarieven 2023) storten op jouw eigen pensioenrekening. Ben je benieuwd hoe dit voor jou uitpakt, de specialisten van EVI van Lanschot helpen je graag verder. EVI van Lanschot is onderdeel van Van Lanschot Kempen, sinds 1737 gespecialiseerd in vermogensopbouw, ook voor tandartsen en tandarts specialisten.  Als lid van de KNMT:
- Kun je kosteloos met de vermogenscoach van EVI jouw eigen pensioenplan maken en krijg je advies op maat. 
- Kun je kosteloos en vrijblijvend jouw bestaande pensioenopbouw producten (bijv. lijfrentepolis) door laten lichten.

En, heb je iets gevonden tussen alle ledenvoordelen? Kijk ook eens wat de KNMT verder biedt.

Haal nog meer uit je lidmaatschap