ZZP-dag 2019

23 november 2019
Utrecht

Netwerk- en informatie-evenement van de KNMT voor tandartsen die als zzp'er werken. 

Meld u aan

Programma

09:30 uur - Ontvangst

Vanaf 09:30 uur bent u van harte welkom. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. 

 10:00 uur - Opening - Wolter Brands en Richard Kohsiek

Wolter Brands en Richard Kohsiek openen de ZZP-dag.

 10:05 uur - Verplicht bij- en nascholing: hoe zit dat? - Maaike de With

Nascholing gaat een voorwaarde worden om u als tandarts te kunnen herregistreren in het BIG-register; waar moet u rekening mee houden? Beleidsadviseur Maaike de With geeft antwoord. 

 10:25 uur - Update ZZP-wetgeving: heeft zzpén nog toekomst? - Harry Korver 

Tandartsen oefenen hun beroep op verschillende manieren uit. In zijn presentatie geeft senior praktijkadviseur Harry Korver informatie over de verschillende vormen van beroepsuitoefening. Hij kijkt alvast vooruit naar de mogelijke wijzigingen in de regels voor ZZP-ers en bespreekt de toekomstige mogelijkheden om te werken in de praktijk van een collega.  

 10:55 uur - Pauze  

Kom op adem en praat even bij met uw collega's

 11:20 uur - Keuzelezing 1: Prikpunt

New accordion content

11:20 uur - Keuzelezing 1: Factureren en declareren van behandelingen - Jos Bakker

De tandarts behandelt dagelijks patiënten en declareert vervolgens de verrichte prestaties. Deze facturen worden betaald door de zorgverzekeraar of de patiënt. Dat lijkt simpel, maar welke wetten en regels zijn van toepassing?

De workshop gaat in op de volgende onderwerpen:

-De voorschriften voor het declareren.

-De wet- en regelgeving die van belang is;

-De totale mondzorgkosten per jaar;

-De financieringsbronnen;

-De toezichthouder;

-De declaratiemogelijkheden;

 11:20 uur - Keuzelezing 1: Zo lobbyt de KNMT voor uw belangen - Hanne Dijkstra

Hoe behartigt de KNMT de belangen van tandartsen en tandartsspecialisten bij politici en beleidsmedewerkers? Public affairs-adviseur Hanne Dijkstra geeft u een inkijkje in de lobby van de KNMT. Zij laat zien hoe zij zich, samen met haar collega's, continu voor- en achter de schermen inzet voor de belangen van tandartsen en de kwaliteit van de mondzorg. Aan de hand van enkele succesvolle, en minder succesvolle, lobby-voorbeelden demonstreert ze hoe uitdagend en leuk lobbyen in een complex krachtenveld is.

 12:10 uur - Lunch

Even tijd om de innerlijk mens te verzorgen! Heeft u dieetwensen? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

 13:00 uur - Keuzelezing 2: AON: Hoe vaak ga je naar de pensioentandarts? - Rob Verhoef

Hoe financieel ben jij? 

Deelnemers zullen op een laagdrempelige manier worden meegenomen in het pensioenlandschap. Feitelijk zoomen we in op de financiele well being van jezelf. 

Well Being is een verzamelbegrip en staat voor investeringen in jezelf op diverse thema’s;  Sociaal, emotioneel, fysiek, carriere en financieel fit.
Workshop wordt opgebouwd met theorie en praktijkgedeelte.

 

 

       

 13:00 uur - Keuzelezing 2: Geen klacht, maar een patiënt die lacht - Stan Banus

Zorgaanbieders dienen te voldoen aan de WKKGZ. Daarin is onder andere een betere en snellere aanpak van klachten geregeld. Hoe doe je dat als tandarts? Hoe zorg je voor een persoonlijkere manier van afhandeling? Een waarmee patiënten zich gehoord voelen? Is er ook ruimte voor jou om gehoord te worden? Wat doe je wel en wat doe je niet? En zijn klachten eigenlijk wel te voorkomen? Aan het einde van de sessie zijn voorgaande vragen beantwoord en heeft u (beter) zicht op de do’s en dont’s bij verhelpen en voorkomen van klachten in de tandartspraktijk.  

13:00 uur - Keuzelezing 2: Gezondheidsrecht voor tandartsen: wat moet u weten? - Joan van der Ven

"Gezondheidsrecht? Het duizelt de zorgverlener!" zo viel er onlangs te lezen in het blad MedischOndernemen. Belangrijke wetten waarmee tandartsen in hun rol van zorgverlener te maken krijgen zijn de Wet BIG, de WGBO en de WKKGZ. Joan van der Ven bespreekt actuele thema's en neemt u mee in het doolhof van gezondheidsrechtelijke regels. Zij doet dit, onder andere, aan de hand van een aantal tuchtrechtelijke uitspraken en (toekomstige) wetswijzigingen.

 13:50 uur - Korte pauze

om op adem en praat even bij met uw collega's

 14:00 uur - Herziene richtlijn patiëntendossier: wat is er nieuw? - Theo Goedendorp

Het patiëntendossier is het hart van uw praktijkvoering en is daarom noodzakelijk voor u en uw patiënten voor het verlenen van optimale zorg. Maar een goed bijgehouden dossier is ook onontbeerlijk om uw eigen handelen te kunnen verantwoorden. Hoe kijken bijvoorbeeld de inspectie daar naar? En wat bent u verplicht om vast te leggen en wat hoeft niet maar kan u wel ondersteunen? Theo Goedendorp, lid van de werkgroep KNMT-richtlijnen en tandarts-praktijkhouder in Maarssen praat u aan de hand van de in 2019 herziene KNMT praktijkrichtlijn Patiëntendossier helemaal bij.

 14:30 uur - Afsluiting en borrel 

Voorzitter Wolter Brands en bestuurslid Richard Kohsiek kijken met u terug op de ZZP-dag

Deze bijeenkomst eindigt om 16:00 uur


Datum

Zaterdag 23 november 2019

Kosten

Kosteloos voor KNMT-leden, € 295,- voor niet-leden

Locatie

n.n.b.

De ZZP-dag is het jaarlijkse netwerk- en informatie-evenement van de KNMT speciaal voor tandartsen die als zzp'er werken. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle leden van de KNMT.

Andere evenementen

16 september 2019
Eindhoven
16 september 2019
Webinar
18 september 2019
Utrecht
30 september 2019
Alkmaar
02 oktober 2019
Arnhem