Cursus Boost de betrokkenheid van je team

29 november 2021
Online cursus

Je hebt het gevoel dat je altijd iedereen (of altijd dezelfde personen) moet aansturen. Hoe komt het toch dat jij zaken wel ziet en oppakt, terwijl een ander het bij wijze van spreken niet eens opvalt? Het irriteert je en maakt je moedeloos. Je hebt dit nu ook al een paar keer besproken tijdens het werkoverleg, maar er verandert niets. Je zou graag zien dat je teamleden meer initiatief tonen en meer betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de praktijk. Maar hoe zorg je er nou toch voor dat je team gemotiveerd is en ‘emotioneel eigenaarschap’ ontwikkelt voor de praktijk? Want als je dát voor elkaar krijgt, dan hoef jij niet de hele tijd de kar te trekken. Herkenbaar? Dan is deze cursus echt iets voor jou.
 
Want deze interactieve training heeft zowel een theoretische als een praktische invulling. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen, knelpunten of onduidelijkheden uit jouw dagelijkse werk voor te leggen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voorafgaand aan de training een praktijkcasus in te dienen die tijdens de training geanonimiseerd behandeld wordt. Zo ontdek je tijdens de cursus hoe je, met behoud van eigen authenticiteit, in staat bent om je teamleden in beweging te krijgen.
 
Na deze cursus:

  • Ken je de vier fasen van het eigenaarschap van je teamleden
  • Weet je hoe je het individuele eigenaarschap kunt vergroten
  • Weet je hoe je het collectieve eigenaarschap kunt vergroten
  • Kun je de individuele motivatie en drijfveren van de teamleden onderzoeken
  • Ben je in staat om jouw team leden intrinsiek te motiveren
  • Weet je hoe je een ‘veilige omgeving’ kunt creëren 
  • Weet je hoe kunt investeren in open communicatie in het team
  • Ben je in staat de betrokkenheid van je teamleden een boost te geven
  • Weet je het belang van ruimte geven, delegeren en loslaten 
  • En kun je de eerste stappen zetten om dit toe te passen

De werkwijze in deze training is afwisselend, interactief, informatief en opbouwend. Het geeft je nieuwe inzichten en speelt in op praktijksituaties. Ook is er ruimte om in te gaan op individuele casuïstiek, zodat je na de training direct aan de slag kunt met inzichten voor jouw eigen praktijk.

De training is bedoeld voor tandarts(specialist)en en praktijkmanagers die wil leren hoe zij teamleden kunnen motiveren om in beweging te komen.

Trainer: Charlotte van den Wall Bake

Meer informatie en aanmelden

Andere evenementen

10 december 2021
10 december 2021
BCN Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein
11 december 2021
Utrecht
16 december 2021
Online
20 december 2021
Online