facebook

Vacatures ledenraad KNMT

De KNMT zoekt in 2024 veel nieuwe leden voor haar ledenraad om de plaatsen van vertrekkende leden in te vullen. De eerste generatie ledenraadsleden die zich 6 jaar lang heeft ingezet voor de vereniging en de tandheelkunde maakt plaats voor nieuwe leden. Voor enkele posities zijn er herverkiezingen.

Kandidaten gezocht voor onderstaande kiesgroepen

Leden uit verschillende kiesgroepen konden zich vanaf 19 februari kandidaat stellen voor meerdere zetels in de ledenraad. Maandag 4 maart sloot de kandidaatstelling. Voor onderstaande zetels in de ledenraad is nog geen opvolger gevonden. Vanaf vandaag (11 maart) worden leden uit onderstaande kiesgroepen via een maandelijks terugkerende mailing benaderd en verzocht zich alsnog kandidaat te stellen.

  • Praktijkhouders Zuid West Nederland (was Arjen van den Dorpel)
  • Praktijkhouders Zuid Holland Zuid (was Senra Nur Genc)
  • Praktijkhouders Regio Oost (was Thijs Janssen)
  • Praktijkhouders Noord Nederland (was Feije van Marrum)

Wil je je kandidaat stellen?

Je kunt je ook nu al kandidaat stellen, geef je gegevens dan online aan ons door.

Ik stel me kandidaat

Wat doe ik als lid van de ledenraad?

Als raadslid praat je mee over actuele kwesties in de mondzorg en oefen je invloed uit op het beleid van de KNMT. Daarnaast heb je samen met de andere leden van de raad beslissingsbevoegdheid over het jaarplan, de begroting en de jaarrekening van de vereniging. Ook benoemt de ledenraad het bestuur dat op de AV verantwoording aflegt over het gevoerde beleid.

Wat zijn mijn taken als raadslid?

Je neemt 4 keer per jaar deel aan de Algemene Vergadering en je houdt tijdens jouw raadsperiode de vinger aan de pols bij jouw achterban. Verder neem je deel aan bijpraatsessies met het bestuur, focusgroepen en 1 à 2 heidagen per jaar. De zittingstermijn is 3 jaar.

Wat levert het lidmaatschap van de ledenraad me op?

  • Je oefent invloed uit op de KNMT en de mondzorg.
  • Je bent uitermate goed geïnformeerd over actuele zaken in de mondzorg.
  • Je krijgt een passende vergoeding.
  • Je doet bestuurlijke ervaring en leuke contacten op.
  • Je geeft mede vorm aan hoe tandartsen hun werk doen.

De indeling in kiesgroepen is recent gecontroleerd en eventueel opnieuw ingesteld. Deze ligt vast tot 1 januari 2027 en kan niet tussentijds gewijzigd worden. Heb je geen mailing gehad, maar zit je wel in de kiesgroep waarvoor kandidaten zich nu kunnen melden? Mail dan naar secretariaatledenraad@knmt.nl.

Oud-leden van de ledenraad

Ervaring van oud-leden

Twijfel je nog of de ledenraad iets voor jou is? Lees dan de ervaringen en tips van deze oud-raadsleden. “Ik ging er blanco in en zou het wel zien. Ik zocht zilver en vond goud: ik heb een superleuke tijd gehad die ik niet had willen missen.”

Meer informatie

Alles over de ledenraad van de KNMT

Heb je vragen? Neem contact op met het secretariaat van de ledenraad.