Filters

Waterkwaliteit op peil

Datum en locatie

Maandag 16 september 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - BCN Eindhoven - Meld u hier aan

Een uur voorafgaand aan de cursus staat er een broodbuffet klaar. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden op het inschrijfformulier. 

Inhoud cursus

Veel tandartspraktijken laten hun waterkwaliteit regelmatig testen en nemen maatregelen om deze kwaliteit te bewaken. Vaak is de uitslag goed, soms blijken er toch (veel) te veel bacteriën in het water te zitten. Hoe houd je de waterkwaliteit op peil?

Tijdens de lezing Waterkwaliteit op peil deelt Alexa Laheij inzichten en achtergronden over goede waterkwaliteit in de praktijk. Aan de orde komen onder andere:

  • Korte inleiding nut infectiepreventiemaatregelen
  • Korte inleiding antibioticaresistentie
  • Oorzaken van een slechte waterkwaliteit
  • Hoe gevaarlijk zijn de bacteriën?
  • Hoe kun je aan de norm voldoen?
  • Wat helpt niet om aan de norm te voldoen?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor tandarts(specialist)en die meer kennis en inzicht willen hebben in de dynamiek van bacteriën in het unitwater,  waardoor ze zelf betere keuzes kunnen maken om de waterkwaliteit in de praktijk op peil te houden.

Over Alexa Laheij

Dr. Alexa Laheij studeerde in 2002 af als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Daarna studeerde ze in 2007 cum laude af als tandarts aan ACTA. In 2014 is ze gepromoveerd bij de Afdeling Preventieve Tandheelkunde van ACTA op de rol van het orale microbioom bij orale mucositis. Ze is eigenaar van een tandartsenpraktijk in Voorschoten. Ze is tevens als universitair docent verbonden aan de afdelingen Preventieve Tandheelkunde en Orale Geneeskunde van ACTA, waar ze zich onder andere bezighoudt met Hygiëne en Infectiepreventie in de Tandheelkunde.

 

Ervaringen eerdere deelnemers

'Goede combinatie van theorie en praktische toepassing, duidelijke presentatie.'

'Hele waardevolle, nuttige kennis opgedaan.'

'Een nuttige cursus, in korte tijd op de hoogte van de theorie en praktische uitwerking van dit onderwerp. Ik ben blij dat ik deze cursus heb bijgewoond!'

Kosten

KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van KNMT-lid

€ 50,-
€ 50,-
Niet KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van niet KNMT-lid

€ 145,-
€ 145,- 

* Medewerker uit de praktijk: praktijkmanager, mondhygiënist en preventie-, balie-, tandarts- assistent.

Aanmelden

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 370

Tags tandartsen