facebook

Motiverende gespreksvoering | webinar

Inhoud webinar

Patiënten motiveren om hun leefstijl en/of de mondverzorging te veranderen vraagt om een serieuze aanpak. Want al praat je als brugman, als het nut of de noodzaak niet gezien wordt of de motivatie ontbreekt dan is het onbegonnen werk. 

Stijn van Merendonk is expert in motiverende gespreksvoering en weet hoe jij patiënten in beweging kunt krijgen. Tijdens dit webinar legt hij je uit hoe je:

  • de methode motiverende gespreksvoering efficiënt en doeltreffend toepast;
  • omgaat met patiënten met lage gezondheidsvaardigheden;
  • (bekende) valkuilen omzeilt;
  • patiënten (of hun ouders/begeleiders) een eigen aanpak laat bedenken en waarom dát wel werkt.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor tandartsen, mondhygiënisten en iedereen uit het mondzorgteam die wil leren hoe je patiënten kunt motiveren om hun leefstijl en mondverzorging te veranderen.

Bijzonderheden

Aan dit webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

  • Deelnamekosten KNMT-leden (en hun teamleden): € 35
  • Deelnamekosten IQual-leden: gratis (check je mailbox voor de kortingscode!)
  • Deelnamekosten niet-leden: € 55

Wil je meer leren over hoe je motiverende gespreksvoering toepast in de praktijk? Dan is de workshop Motiverende gespreksvoering of de 2-daagse training Motiverende gespreksvoering wellicht iets voor jou.

Inschrijven

Geen beschikbare data.

Het webinar volg je via Zoom webinars. De microfoons en camera’s van de toehoorders/deelnemers staan uit. Tijdens de sessie gebruik je de Q&A-functie voor het stellen van vragen. De link om het webinar bij te wonen ontvang je in de week van het webinar.

Cursusleider

Stijn van Merendonk is expert in Motivational Interviewing en lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). In zijn workshops houdt Stijn zijn publiek een spiegel voor. Zijn motto? "Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!." Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing, in diverse zorgsettings en bij verschillende patiëntengroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie van gedragsverandering en de dagelijkse praktijk.

Meisje poets haar tanden
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370