Duurzame mondzorg | webinar

Inhoud webinar

Als mondzorgverlener begrijp je ongetwijfeld het belang van duurzaamheid, maar de overstap naar een duurzame mondzorgpraktijk kan overweldigend lijken. Waar moet je beginnen? En hoe kan jouw praktijk daadwerkelijk het verschil maken? Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden beschikbaar: van het besparen van energie tot het minimaliseren van vervoersbewegingen en het kritisch bekijken van afvalbeheer. 

Tijdens het webinar 'Duurzame mondzorg' ontdek je hoe je met kleine veranderingen in je dagelijkse werkzaamheden en praktijkbeheer een aanzienlijke impact kunt hebben op het milieu en onze planeet. Ook delen we de laatste ontwikkelingen en trends in de zorgsector, zodat je weet hoe je actief kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst in de mondzorg.

Onderwerpen

Tijdens dit webinar leer je:

  • waarom duurzaamheid belangrijk is voor mondzorgverleners (planetary health);
  • wat de laatste duurzame ontwikkelingen en trends in de zorgsector zijn;
  • wat praktische en klimaatvriendelijke keuzes voor een duurzamere praktijk zijn;
  • hoe je actief kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst in de mondzorg.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor alle mondzorgverleners en hun teamleden die streven naar een duurzamere praktijk en bereid zijn om hier verantwoordelijkheid in te nemen.

Vorm

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 35
  • Deelnamekosten niet-leden: € 50
  • Aan dit webinar is 1,5 KRT-punt toegekend
Inschrijven
13-11-2024 19:30 - 21:00 ONLINE Inschrijven

Het webinar zal online plaatsvinden via Zoom. Voorafgaand aan het webinar ontvang je de inloggegevens. Heb je vragen die je graag (anoniem) beantwoord wilt hebben tijdens het webinar? Zet je vragen dan op de mail en stuur ze naar academy@knmt.nl

Cursusleider

Angelica Setiaman

Tandarts bij Jeugdtandverzorging Amsterdam, zet zich al jaren in voor verduurzaming van de zorg. Ze is samen met Michiel Lieshout een van de trekkers van de KNMT-werkgroep Duurzame Mondzorg en coauteur van het e-handboek ‘Duurzame mondzorgpraktijk’.

Michiel Lieshout

Restauratief tandarts, duurzaamheidsadviseur bij Dentiva en coauteur van het e-handboek ‘Duurzame mondzorgpraktijk’.

Britt Pluijmers

Kaakchirurg in het Ikazia Ziekenhuis en MKA Rijnmond, tevens voorzitter van de commissie Groene MKA en lid van het landelijke netwerk de Groene OK.

Dr. Catherine Volgenant 

Tandarts en universitair hoofddocent aan ACTA bij de secties Preventieve Tandheelkunde en Cariologie. Daarnaast is ze expert hygiëne en infectiepreventie, betrokken bij GreenACTA en lid van de stuurgroep Klimaatinitiatief van de UvA.

duurzaamheid
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370