Filters

LEAN in de tandartspraktijk

Data & locaties

Helaas hebben wij nog geen nieuwe data in 2019 gepland staan.
Bel (030 60 76 370) of mail uw gegevens naar academy@knmt.nl als u interesse heeft om deze cursus te volgen. Wij informeren u zodra er nieuwe data gepland worden.

Inhoud

LEAN is een bekende managementfilosofie met praktische tools en inzichten die een praktijk helpen om de organisatie continu te verbeteren. Dat doe je door medewerkers te prikkelen tot het vinden van verbeterideeën en deze verbeteringen ook uit te voeren en te borgen. De focus ligt op het creëren van waarde voor de patiënt.
 
We laten zien hoe dat in het bedrijfsleven en bij andere praktijken gaat en hoe je dit zelf in de praktijk in de mondzorg kunt toepassen. De meest gebruikte tools, zoals Dagstart, Skillmatrix en Visueel sturen, komen uitgebreid aan bod.

Cursusleider

Alexander Tolmeijer studeerde tandheelkunde en rechten. Naast praktiserend tandarts is hij ondernemer en oprichter van onder andere Medisch Ondernemen. Hij was penningmeester/vice voorzitter van de KNMT en penningmeester van de VvAA. Momenteel heeft hij zitting in de werkgroep E-Health van de Europese tandartsenorganisatie CED en is hij penningmeester van het NTvT.

Samen met Charlotte van den Wall Bake en Elsbeth Nijhoff schreef hij het boek  ‘Communicatie in de tandartspraktijk’. Het is een doordacht overzicht waarmee iedere praktijk de structuur en de techniek van de communicatie in de praktijk kan verbeteren. In 2016 verscheen het boek ‘Optimale agendaplanning in de tandartspraktijk’. Hij is medeoprichter van Dentiva, de praktijkmanagement consultants voor de mondzorg.

 

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 370