Filters

FAQ

 • Wat zijn de contactgegevens van de KNMT Academy?
  De KNMT Academy is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op academy@knmt.nl óf 030 – 6076 370. 
  Onze contactgegevens vindt u ook op de contactpagina.
   
 • Zit er een maaltijd bij de KNMT Academy cursus inbegrepen?
  Ja, wij bieden u altijd kosteloos een broodbuffet aan. Tijdens een ochtendcursus na afloop van de cursus en zowel de middag- als avondcursus starten we met een broodbuffet. U dient zich van tevoren hier wel voor aan te melden op het inschrijfformulier.
   
 • Hoe laat en waar vindt de cursus plaats? 
  Onze cursussen vinden voornamelijk in de avonduren plaats. Er zijn een aantal uitzonderingen qua tijden. Graag verwijzen wij u naar de specifieke informatie bij de verschillende cursussen.
  De cursussen vinden ook op diverse locaties in het land plaats. We verwijzen u naar de specifieke informatie behorend bij de cursus op de cursuspagina. Uiterlijk één werkweek van tevoren ontvangt u praktische informatie waar ook de locatie nogmaals wordt vermeldt.
   
 • Wordt het huidige cursusaanbod nog aangevuld?
  Als u interesse heeft in een cursus welke niet in uw regio gegeven wordt, neemt u dan te allen tijde contact op met de KNMT Academy.
  Bij voldoende animo over een bepaald onderwerp in uw regio proberen wij een extra cursus in te plannen. Wij brengen u als eerste op de hoogte hiervan.
 • Wat zijn de kosten van de cursussen?
  De kosten van de cursussen staan op de specifieke cursuspagina vermeld.
   
 • Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus?
  U kunt zich inschrijven door middel van het online inschrijfformulier op de KNMT Academy cursuspagina. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
   
 • Kan ik een medewerker uit de praktijk meenemen naar de cursus? 
  Ja, het is mogelijk om een medewerker uit de praktijk mee te nemen. Deze medewerker dient u van tevoren in te schrijven via het inschrijfformulier, kosten staan vermeld op de cursuspagina. 
  Per cursus verschilt het aantal medewerkers die u kunt inschrijven op één KNMT-lidmaatschapsnummer. Dit staat op het inschrijfformulier vermeld. Als u meer dan het aantal toegestane medewerkers mee wilt nemen, neemt u dan per mail contact op met de KNMT Academy.
   
 • Wanneer ben ik ingeschreven voor een KNMT Academy cursus?
  Zodra u zich via het inschrijfformulier op de cursuspagina heeft ingeschreven én na verzending van het formulier een bevestiging heeft ontvangen bent u succesvol ingeschreven voor de gekozen cursus. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact met ons op Let op, bent u KRT-geregistreerd? Geef dit aan op het inschrijfformulier. 
 • Ik heb een wijziging in mijn aanmelding, wat moet ik nu doen?!
  Mochten er wijzigingen in uw aanmelding gewenst zijn dan worden wij graag op de hoogte gesteld. Neemt u contact met ons op (academy@knmt.nl). Wij helpen u graag verder.
   
 • Verhindering
  In geval van verhindering kan een cursist een plaatsvervanger aanwijzen om de cursusplaats in te nemen. Dit dient wel voor aanvang van de cursus te zijn meegedeeld aan de KNMT. De oorspronkelijke aanmelder blijft in dat geval verantwoordelijk voor betaling van het cursusgeld. Indien de plaatsvervanger geen KNMT-lid is, dient de prijs die geldt voor niet-KNMT leden te worden betaald.

  Ook voor de KNMT leergangen geldt dat bij verhindering een plaatsvervanger kan worden aangewezen. Als dat niet gebeurt of de plaatsvervanger is afwezig, dan wordt het tarief van de cursus gefactureerd volgens de annuleringsvoorwaarden.  
   
 • Wanneer ontvang ik verdere informatie over de cursus?
  Een week voorafgaande aan de  cursus ontvangt u een e-mail met praktische informatie. Hierin treft u informatie over de exacte locatie van de cursus, adresgegevens en aanvangstijden.
   
 • Hoe weet ik zeker dat een cursus van start gaat? Wanneer wordt dit bekendgemaakt?
  De cursus zal doorgang vinden bij het behalen van het minimum deelnemersaantal. Mocht de cursus niet doorgaan dan wordt u uiterlijk twee weken voor aanvang cursus per mail op de hoogte gesteld.
   
 • Zijn de KNMT Academy cursussen KRT geaccrediteerd? Wanneer worden de KRT-punten bijgeschreven?
  Ja, de KNMT Academy cursussen zijn geaccrediteerd, tenzij anders vermeld op de cursuspagina. U ontvangt een KRT-punt per deelgenomen uur aan de cursus.
  Wij streven er naar om de KRT-punten binnen één maand na afloop van de cursus  te verwerken. Heeft u één maand na afloop nog geen punten ontvangen? Neemt u dan contact op met de KNMT Academy.
  Let op, om in aanmerking te komen voor de KRT-punten dient u zich bij binnenkomst in te schrijven op de presentielijst.
   
 • Ontvang ik een bewijs van deelname na afloop van de cursus?
  Na afloop van de cursus ontvangt u als bewijs van deelname een certificaat.
   
 • Zijn de opleidingskosten van de KNMT Academy fiscaal aftrekbaar?
  De kosten voor het volgen van een cursus in de KNMT-Academy zijn voor tandarts-praktijkhouders, ZZP-tandartsen, tandarts-(specialisten) in loondienst en studenten onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Bekijk hier de voorwaarden.

Voorwaarden