facebook

Hans de Vries nieuwe voorzitter KNMT

Hans Scholten
1 minuut
lege stoel
Hans de Vries is met ingang van 1 juli de nieuwe voorzitter van de KNMT. De Vries (60) blijft naast het voorzitterschap ook werkzaam als tandarts bij mondzorgpraktijk Dental Clinics in Heerlen.
Hans de Vries

Gedurende zijn loopbaan heeft De Vries (foto) brede ervaring opgedaan in de mondzorg. Behalve in verschillende reguliere tandartspraktijken was hij onder andere actief bij een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, waar cliënten met bijzondere tandheelkundige problemen behandeld worden, en bij de tandheelkundige dienst van het ministerie van Defensie.

Recent was hij nog betrokken bij een proef met een mondzorgcoach op het consultatiebureau van de GGD in Heerlen. Die geeft jonge ouders en verzorgers tips hoe ze het gebit van hun kinderen goed kunnen verzorgen. Ook adviseert de coach over gezond eetgedrag.

De Vries is tot tandarts opgeleid aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Later volgde hij aanvullende opleidingen tot implantoloog en werd hij erkend als tandheelkundig slaapgeneeskundige. 

Thema’s waar de nieuwe voorzitter zich voor gaat inzetten zijn onder andere bereikbare mondzorg voor iedereen in Nederland – met speciale aandacht voor kinderen en ouderen, voldoende en goed opgeleide tandartsen en assistenten en het beperken van de regeldruk en onzinnige wetgeving. 

Hans is als voorzitter de opvolger van Wolter Brands, die na 6 jaar de maximale zittingstermijn heeft bereikt.